Hlavní obsah

Tereza Ramba míří do kin v Zápisníku alkoholičky

V první polovině července vstoupí do českých kin snímek, který má ambice stát se tuzemským filmem roku. Jmenuje se Zápisník alkoholičky. Natočil ho režisér Dan Svátek, který vycházel z úspěšného blogu Michaely Duffkové. V hlavní, pro ni dost netradiční roli se představí Tereza Ramba. Tvůrci nyní představují trailer.

Trailer filmu Zápisník alkoholičkyVideo: Bontonfilm

 
Článek

Snímek vypráví o závislosti protagonistky na alkoholu, do níž padla během mateřské dovolené. Řeší jím napjaté rodinné vztahy, z nichž nedokáže vystoupit. Natáčel se před rokem ve středních Čechách i Ústeckém kraji, mimo jiné v Dobřichovicích a v Mnetěši. Vedle Ramby v něm diváci uvidí Miloslava Königa, který hraje jejího manžela.

„Všichni víme, že alkohol je problém, ale i to, že je i fajn, a to dlouhou dobu. My se v Zápisníku snažíme ukázat hranici, kdy už představuje ohrožení, nebezpečí. Dlouho věříte, že jste v pohodě, že vše zvládáte. Ubližujete přitom všem. S alkoholem totiž přichází obvykle lež. Padáte-li do závislosti, lžete sobě, lžete jiným. A ty lži jsou naprosto osobní. Proto jsem roli pojala tak, že moje postava skoro do konce věří, že se nic neděje,“ uvedla dříve pro Novinky Ramba.

V určitý moment musela obětovat vlasy, aby s postavou prošla nezbytnou proměnou. „Vůbec se mi nechtělo, ale cítila jsem, že je to potřeba. Dan je úžasný režisér. Netlačí na vás, ale v podstatě vždycky dostane, co chce. Já byla šťastná, že mi vlasy konečně dorostly, ale zároveň je pro mě práce důležitější než paráda, to je asi jasný,“ shrnula herečka.

Film vstoupí do českých kin 11. července.

Tereza Ramba: Všichni víme, že alkohol je problém. Obvykle s ním přichází i lež

Film

REPORTÁŽ: Zápisník alkoholičky. V hlavní roli Tereza Ramba

Film

Výběr článků

Načítám