Hlavní obsah

Premiéře filmu Gump - jsme dvojka bude předcházet show s drony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Gump - jsme dvojka, který je pokračováním snímku Gump – pes, který naučil lidi žít, bude mít premiéru ve čtvrtek 28. března. Ještě před ní, v úterý 26. března, se ale v centru Prahy uskuteční dronová show věnovaná Gumpovu příběhu.

Gump - jsme dvojkaVideo: Bioscop

 
Článek

Diváky na ní přivítá hlas Ivana Trojana, který namluvil Gumpa ve filmech, Olga Lounová zazpívá píseň z filmu s názvem Protože to nevzdám a poté se ve výšce 70 metrů objeví padesátimetrové obrazy zvířat a symbolů.

„Budou to postavy, které na diváky čekají ve filmu Gump – jsme dvojka. Kromě Gumpa bude na nebi i jeho filmová sestřička Kytička, poník Tomorrow, kohout Silver, nebem se na svém vozíčku projede pejsek Rufus a také se ukáže prasátko Princ,“ uvedl producent a autor knižní předlohy Filip Rožek s tím, že vše doplní hudba Ondřeje Brzobohatého, který stojí také za hudební částí celého filmu.

Celá zhruba dvacetiminutová show k filmu bude podle tvůrců nejlépe vidět z náplavky na Rašínově nábřeží a ze Smíchovské náplavky ve směru proti proudu řeky.

Ivan Trojan: Jsem pejskař

Kultura

„Dlouhou dobu se snažíme upozorňovat, snad jako všichni pejskaři a lidé, kteří mají rádi přírodu, že ohňostroje a bouchání petard na nebe a vůbec do společnosti nepatří,“ vysvětlil Rožek. Proto ho napadlo, že by drony mohly být zajímavou alternativou nejrůznějších petard, ohňostrojů a vůbec zábavní pyrotechniky, které mají každý rok na svědomí zvířecí životy a jejich strach.

„Zkusit nahradit show na nebi drony je možná cesta, jak se ohňostrojů nadobro zbavit. Protože to, co diváci v naší show uvidí, je mnohem zajímavější, a ještě k tomu absolutně bez hluku,“ vysvětlil Rožek.

S drony nemá problém ani pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský. „Praha již v roce 2020 zakázala používání pyrotechniky na Silvestra a na Nový rok v centru města, v parcích a v blízkosti nemocnic, útulků pro zvířata nebo veterinárních stanic. Věřím, že dronová show by mohla být cestou, jak ohňostroj nahradit bez působení zbytečného utrpení zvířatům a stresu seniorům či dětem,“ uvedl.

Spisovatel Filip Rožek: Gump dvojka? Nejsou v ní množírny ani řetězy. Je veselejší

Kultura

Život je krásný. Richard Krajčo natočil ústřední píseň k pokračování Gumpa

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám