Hlavní obsah

Život je krásný. Richard Krajčo natočil ústřední píseň k pokračování Gumpa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před měsícem skončilo natáčení filmu Gump – jsme dvojka společným výstupem deseti tisíc pejskařů na horu Blaník. Režisér F. A. Brabec už film pilně zpracovává ve střižně a činí se i další profese. O ústřední song se postaral Richard Krajčo se svou kapelou Kryštof. Ve filmu hraje jednu z hlavních rolí.

Richard Krajčo, titulní píseň Život je krásný k filmu Gump Jsme dvojkaVideo: Kryštof

 
Článek

„K textu téhle písničky mě inspiroval scénář. Jmenuje se Život je krásný, protože je to hlavní slogan refrénu. On dal ráz celé písničce, protože se v něm zpívá, že život je krásný i na konci světa. Ve výsledku je to ale velmi pozitivní, veselá píseň,“ vysvětlil Krajčo, jenž nyní září ve StarDance.

Přiznal se i k tomu, že pro film příliš často hudbu neskládá: „Já nedělám moc věcí na zakázku, většinou v tom projektu musím být nějak namočený, potřebuju nějaký impuls, nějakou inspiraci. Ono to totiž jde potom snáz, když to v člověku rezonuje.“

StarDance opustil herec David Prachař

Kultura

Pro filmového Gumpa vznikly v minulosti už dvě české písničky. Jednu nazpívala Olga Lounová s dalšími kolegy z hudební branže a jmenuje se Protože to nevzdám. Druhá pak vzešla z pera Marka Ztraceného a má název Vítr do plachet.

Ze zákulisí, píseň pro GumpaVideo: Bioscop

„My jsme teď složili třetí píseň a doufám, že to bude úspěšná koruna těmhle hudebním dílům,“ dodal Krajčo.

Foto: Bioscop

Kryštof. Život je krásný

Gump – jsme dvojka bude mít premiéru v českých kinech 28. března 2024.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám