Hlavní obsah

Filmové premiéry: Premiantka, Polibek, Nerozlučná dvojka, Jeden život a Těžký rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska, nenávist, záchrana dětí i boj o Zemi, respektive o brambůrky a pivo zdarma. To je mix námětů filmů, které ve čtvrtek zamířily do českých kin. České diváky by mohl zaujmout mimo jiné snímek Jeden život, který zachycuje záchranu československých dětí v rámci tzv. Wintonových vlaků. Nicholase Wintona si zahrál Anthony Hopkins.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Argylle: Tajný agent

Spisovatelka Elly Conwayová (Bryce Dallas Howardová) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat.

Akční/thriller. Velká Británie/USA, 2024, 139 min. Režie: Matthew Vaughn. Hrají: Henry Cavill, Bryce Dallas Howardová, Sam Rockwell, Dua Lipa, Samuel L. Jackson, John Cena, Catherine O'Hara, Bryan Cranston…

Trailer Argylle: Tajný agentVideo: CinemArt

Jeden život

Britský životopisný film o britském humanitárním pracovníkovi Nicholasi Wintonovi sleduje Wintona, který se ohlíží za svou minulostí, kdy pomáhal skupinám židovských dětí v Němci okupovaném Československu, aby se mohly ukrýt a uprchnout v letech 1938-39, těsně před začátkem druhé světové války.

Anthony Hopkins jako skromný hrdina s velkým srdcem sir Nicholas Winton

Kultura

Drama/životopisný/historický. Velká Británie, 2023, 108 min. Režie: James Hawes. Hrají: Anthony Hopkins, Helena Bonham Carterová, Johnny Flynn, Jonathan Pryce, Lena Olinová…

Trailer Jeden životVideo: Vertical Entertainment CZ

Mamacruz

Oddaná katolička Cruz prožila celý život podle pravidel, která jí vnutila rigidní španělská společnost. Denně chodí do kostela, uzavírá své tělo do korzetu, stará se o nemluvného manžela, pečuje o vnučku a strachuje se o dceru, která se snaží prosadit ve Vídni jako tanečnice. Stačí ale jeden náhodný klik na internetu a její život nabere úplně nový směr. Pornostránky, které zpočátku zděšeně ukrývá pod polštář, jsou začátkem cesty ke svobodě – těla, emocí, myšlení.

Komedie/drama. Španělsko, 2023, 84 min. Režie: Patricia Ortega. Hrají: Kiti Mánverová, Chema del Barco, María José Mariscalová, Pepe Quero, Loles Gutiérrezová, Silvia Acostaová, Paula Díazová.

Trailer MamacruzVideo: Asociace českých filmových kritiků

Nerozlučná dvojka

Pohádka, jež vypráví příběh Dona, dřevěné loutky na útěku a opuštěné plyšové hračky DJ Doggy Doga, který hledá opravdového kamaráda. Jejich cesty se zkříží v Central Parku a navzdory všem předpokladům i odlišnostem se spolu vydávají na dobrodružnou cestu New Yorkem.

Animovaný. Francie/Španělsko/Belgie, 2023, 88 min. Režie: Jérémie Degruson

Trailer Nerozlučná dvojkaVideo: Bioscop

Polibek

Píše se rok 1913 a v Evropě se šíří zvěsti o tom, že bude válka. Anton je mladý muž, který touží očistit jméno své rodiny od hanby, kterou jí způsobil jeho otec, když ji opustil. Nyní se chce prosadit a stát se důstojníkem kavalerie. Během vojenského cvičení pomáhá stárnoucímu šlechtici, který ho pozve na své sídlo. Tam se setkává s jeho dcerou Edith, která je následkem osudné nehody upoutána na invalidní vozík. Anton je přijat do rodiny, což mu dává naději na dobrou budoucnost, ale čím více se s Edith sbližuje, tím větší má strach, že ji zklame a zraní.

Drama/romantický. Dánsko, 2023, 116 min. Režie: Bille August. Hrají: Esben Smed, Clara Rosagerová, Lars Mikkelsen, Rosalinde Mynsterová, Greg Latter, David Dencik, Lars Phister.

Trailer PolibekVideo: Film Europe Media Company

Premiantka

Talentovaná spisovatelka (Jenna Ortega) dostává od svého charismatického profesora (Martin Freeman) úkol, který je náhle oba zaplete do složité sítě vášní a intrik. Zatímco veškeré hranice postupně mizí, profesor a jeho žákyně se musí postavit svým nejtemnějším stránkám.

Premiantka. Ortega a Freeman v thrilleru o zakázané lásce mezi studentkou a pedagogem

Film

Komedie/drama/romantický. USA, 2024, 93 min. Režie: Jade Halley Bartlettová. Hrají: Martin Freeman, Jenna Ortega, Bashir Salahuddin, Gideon Adlon, Dagmara Dominczyková, Christine Adamsová.

Premiantka - trailerVideo: Donart Film

Těžký rok

Dva břídilové Albert (Pio Marmaï) a Bruno (Jonathan Cohen) mají za sebou těžký rok. Jsou zadlužení až po uši, nemají kde bydlet a jejich partnerky je opustily. Kvůli chipsům a pivu zdarma se proto klidně přidají ke skupině mladých aktivistů v čele s okouzlující dívkou přezdívanou Kaktus (Noémie Merlantová). Mezi transparenty a kouřem z dýmovnic najdou čerství přátelé příležitost k nekalým kšeftíkům a později také lásku a energii k novým začátkům.

RECENZE: Brambůrky a pivo zdarma. Dva ztroskotanci bojují za Zemi

Kultura

Komedie. Francie, 2023, 120 min. Režie: Olivier Nakache, Eric Toledano. Hrají: Pio Marmaï, Jonathan Cohen, Noémie Merlantová, Mathieu Amalric, Luàna Bajramiová, Jean-Louis Garçon, Grégoire Leprince-Ringuet, Marie Papillonová, Sophie Parelová.

Trailer k filmu Těžký rokVideo: Aerofilms

RECENZE: Dokument Karlos je narcistní jako jeho hrdina

Film

RECENZE: Dánský Bastard je paradoxně krásný film

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám