Hlavní obsah

Filmové premiéry: Neposkvrněná, Na cestě s mámou, Útěk z utopie a Panenky na útěku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek do českých kin vstupují další nové filmy. Patří k nim islandsko-estonská road movie Na cestě s mámou, americký horor Neposkvrněná, americká komedie Panenky na útěku a americký dokument Útěk z utopie. Z pohledu většinového diváka nejde o žádné hity, ovšem milovníci filmu si na své určitě přijdou.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Na cestě s mámou

Jon je muž středního věku, který žije se svou starou matkou v odlehlé části Islandu. Jeho matka je žena, která má vždy ve všem jasno. Když zemře, syn zcela samozřejmě splní všechny pokyny, co má dělat. Učeše ji a oblékne, posadí ji na zadní sedadlo svého starého auta, vezme s sebou věrného psa Bresnefa a cesta na druhý konec země, na místo, kde mu matka řekla, že ji má pohřbít, začíná.

Komedie/drama/road movie. Island/Estonsko, 2022, 112 min. Režie: Hilmar Oddsson. Hrají: Þröstur Leó Gunnarsson, Kristbjörg Kjeldová, Tómas Lemarquis, Arnmundur Ernst Backman, Björn Stefánsson, Pálmi Gestsson, Elva Ósk Ólafsdóttirová

Na cestě s mámouVideo: Film Europe Media Company

Neposkvrněná

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeneyová) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání, začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství.

Horor. USA, 2024, 89 min. Režie: Michael Mohan. Hrají: Sydney Sweeneyová, Álvaro Morte, Simona Tabascová, Benedetta Porcaroliová, Giorgio Colangeli, Dora Romanová, Giampiero Judica

Trailer NeposkvrněnáVideo: Vertical Entertainment

Panenky na útěku

Divoká Jamie (Margaret Qualleyová) se vzpamatovává z čerstvého rozchodu, upjatá Marian (Geraldine Viswanathanová) si potřebuje orazit od vyčerpávající práce. Společně se rozhodnou změnit prostředí a strávit pár dní na prosluněné Floridě. Plán skvělý, realizace příšerná. Na cestu totiž v místní autopůjčovně dostanou auto, které mělo posloužit partičce mafiánů k převozu kufru s velmi nebezpečným obsahem, shodou okolností právě do míst, kam směřují obě dívky… Naštěstí je svět bláznivé místo, plné často neuvěřitelných náhod.

Komedie/akční/thriller. USA, 2024, 84 min. Režie: Ethan Coen. Hrají: Margaret Qualleyová, Geraldine Viswanathanová, Beanie Feldsteinová, Matt Damon, Pedro Pascal, Annie Gonzalezová, Joey Slotnick, Bill Camp, Colman Domingo

Panenky na útěkuVideo: CinemArt

Útěk z utopie

Strhující pohled na to, co všechno jsou lidé ochotni podstoupit, aby získali svobodu. Útěk z Utopie sleduje poslední známé přeběhlíky, kteří se pokusili uprchnout ze Severní Koreje, jednoho z nejutlačovanějších míst na planetě, z místa, ve kterém vyrostli a věřili, že je rájem. Záběry ze skryté kamery dokreslují nebezpečnou a vysoce riskantní cestu, na kterou se jednotlivci i rodiny, které se snaží uniknout útlaku, vydávají, a nakonec odhalují svět, který většina z nás nikdy neviděla.

Dokumentární/životopisný. USA, 2023, 115 min. Režie: Madeleine Gavinová Hrají: Kim Jong-nam (a.z.), Kim Čong-un (a.z.).

Útěk z utopieVideo: Artcam Films

RECENZE: Filmu Železní bratři by prospěly působivější emoce

Film

RECENZE: Film A máme, co jsme chtěli klame tělem

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám