Hlavní obsah

Filmové premiéry: Muž jménem Otto, Asterix a Obelix: Říše středu, Ostrov, Plastic Symphony, Někdo klepe na dveře či Mumie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tom Hanks hraje titulní roli ve filmu Muž jménem Otto podle bestselleru Muž jménem Ove. Popáté se diváci setkají s Asterixem a Obelixem ve snímku s podtitulem Říše středu. Co stane, když Jiří Langmajer a Jana Plodková ztroskotají, ukáže komedie Ostrov. Podle skutečného dramatu vznikla Spravedlnost pro Emmetta Tilla. O tom, že úspěch a pozlátko ještě neznamená osobní štěstí, je slovenský film Plastic Symphony. Podle knihy Paula Tremblaye vznikl mysteriózní thriller Někdo klepe na dveře. Mumie není horor, ale rodinná animovaná komedie.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Muž jménem Otto

Mrzout Otto Andreson po ztrátě manželky ztratí smysl života. Je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život.

Trailer filmu Muž jménem OttoVideo: Falcon

Muž jménem Otto, USA / Švédsko,2022, drama, 126 min., režie: Marc Forster, hrají: Tom Hanks, Rachel Kellerová, Manuel Garcia-Rulfo, Mariana Treviño a další.

Asterix a Obelix: Říše středu

Píše se rok 50 před Kristem, celá Galie je obsazena Římany. Jen jedna vesnice pořád odolává římskému uchvatiteli. A právě sem přijíždí vozík s čínskou princeznou FuYi, která požádá Galy o pomoc. V čínském císařství se totiž dostal k moci jistý Feng Tsin Qin, který svrhl císařovnu. Sláva nepřeložitelných Galů je podle všeho známá až do Šanghaje…

Trailer filmu Asterix a Obelix: Říše středuVideo: Bioscop

Asterix a Obelix: Říše středu, Francie 2023, komedie, 114 min., režie: Guillaume Canet, hrají: Guillaume Canet, Gilles Lellouche, Pierre Richard, Marion Cotillardová, Vincent Cassel a další

Ostrov

Richard a Alice se na exotické dovolené pohádají a rozhodnou se, že odletí předčasně domů. Jejich malý letoun však ztroskotá na opuštěném ostrově, Richard a Alice jsou tak nuceni společně čekat na záchranu. Musí se postarat nejen o svou záchranu a přežití, ale také začít znovu spolupracovat a hledat k sobě cestu zpátky.

Trailer filmu Ostrov Video: CinemArt

Ostrov, Česko 2023, komedie, 100 min., režie: Rudolf Havlík, hrají: Jiří Langmajer a Jana Plodková

Spravedlnost pro Emmetta Tilla

Čtrnáctiletý Emmett se těší na prázdniny u bratranců v Mississippi. Mamie posadí syna na vlak a nikdy ho už živého neuvidí. Po obvinění, že zapískal na bílou ženu v obchodě, ho unesou a brutálně zavraždí dva místní muži. Na Emmettově pohřbu Mamie trvala na tom, že rakev s jeho tělem musí zůstat otevřená, aby „svět viděl, co udělali jejímu dítěti“. Svůj smutek dokázala proměnit v činy, které inspirovaly další bojovníky za občanská práva.

Trailer filmu Spravedlnost pro Emmetta TillaVideo: Forum Film

Spravedlnost pro Emmetta Tilla, USA 2022, životopisné drama, 130 min., režie: Chinonye Chukwu, hrají: Danielle Deadwylerová, Haley Bennettová, Whoopi Goldbergová a další.

Plastic Symphony

Bratři David a Matúš vedou společný život pouličních hudebníků a vedle osudu je spojuje i velký kontrabas. Matúš pak dostane skvělou nabídku a otevřou se mu dveře do honosného a lepšího světa. Jeho ambice ale zůstávají nenaplněné, i přes úspěch se necítí být šťastným. Naopak David najde svoje štěstí v nenápadné práci pro potřebné.

Trailer filmu Plastic SymphonyVideo: BontonfilmCZ

Plastic Symphony, Slovensko 2022, drama, 87 min., režie: Juraj Lehotský, hrají: Bartosz Bielenia, Sabin Tambrea, Vojtěch Zdražil, Judit Bárdos a další.

Někdo klepe na dveře

Rodinná dovolená v chaloupce utopené v lesích probíhala skvěle. Než se na prahu objevili ti čtyři. Vypadají jako členové šílené náboženské sekty a snaží se dovolenkářům vysvětlit, že svět, jak ho znají, skončí, pokud ho právě oni nezachrání. Nechtějí po nich vlastně nic složitého. Stačí, aby se mezi nimi našel dobrovolník, který pro spásu planety ochotně udělá to, co by nikdo dobrovolně neudělal.

Trailer filmu Někdo klepe na dveřeVideo: CinemArt

Někdo klepe na dveře, USA 2023, mysteriózní thriller, 102 min., režie: M. Night Shyamalan, hrají: Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Rupert Grint a další.

Mumie

V Egyptě v útrobách země je 3000 let staré město mumií. Z císařského pověření se princezna Nefer musí provdat za Thuta, ale ani jednomu se do toho nechce: Nefer touží po svobodě a Thut je alergický na závazky. Přání bohů je však nevyhnutelné a Thut si bude muset Nefer vzít za pouhých sedm dní a přinést na svatbu prsten, který mu věnoval faraon. Jak to asi dopadne?

Trailer filmu MumieVideo: Vertical Entertainment CZ

Mumie, Španělsko 2023, animovaná dobrodružná komedie, 88 min., režie: Juan Jesús García Galocha

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám