Hlavní obsah

Duna: Část druhá bude kvůli stávce v kinech až v roce 2024

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodská stávka odložila premiéru dalšího potenciálního megahitu. Jde o film Duna: Část druhá, který měl mít premiéru v listopadu. Příběh Paula Atreida, kterého hraje Timothée Chalamet, má podle oficiálních informací do kin dorazit až v roce 2024.

Trailer filmu Duna, první část. Na dvojku si musejí diváci počkat.Video: Vertical Ent.

 
Článek

Společnost Warner Bros. původně počítala s tím, že snímek vyšle do kin v Severní Americe 3. listopadu. Vzhledem k situace v Hollywoodu, který je kvůli stávce ochromen již několik měsíců, ovšem termín odložila.

Kvůli pravidlům odborů by se totiž nemohli propagace snímku zúčastnit ani hvězdní herci, což by s sebou jistě přineslo pokles možných zisků. Firma doufá, že nový termín diváky kultovního díla také osloví. Míří totiž do obvyklých jarních, velikonočních prázdnin ve Spojených státech i v Kanadě.

Producent Radomír Dočekal: Stávka v Hollywoodu? I u nás přišly tisíce lidí o příjem

Kultura

Odklad premiér velkofilmů, jak podotkl web Variety, zvažovala společnost Warner Bros. i u jiných svých možných letošních (kino)hitů. A to u muzikálu Purpurová barva, který má jít v USA do kin 25. prosince, a akční fantasy Aquaman a ztracené království s uvedením v USA 20. prosince. Zatím to ale vypadá, že u těchto titulů předem nahlášená data premiér platí.

Naopak odložení premiér, které měly letos být, postihlo jiné očekávané tituly. Jen namátkou, na rok 2024 se posunul Lovec Kraven či komedie Rivalové.

RECENZE: Duna. Opulentní podívaná, ale přece jen nuda

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám