Hlavní obsah

Bod obnovy. Česká sci-fi boduje ve světě a míří do kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě měsíc zbývá do oficiální premiéry českého sci-fi snímku Bod obnovy. Snímek se již představil divákům na několika filmových festivalech, kde zaujal. Dokázal i získat zahraniční distributory. Nyní představuje také svůj trailer.

Bod obnovyVideo: Bioscop

 
Článek

Bod obnovy zavádí diváky do roku 2041. Do doby, kdy mají všichni lidé ústavní právo prožít „jeden celý život“. Můžete být obnovení a pokračovat tam, kde jste začali. Stačí jediné: každé dva dny pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti. Ale vážně to stačí?

Festivalové tažení

Snímek si odbyl festivalovou premiéru v sekci Zvláštní uvedení na 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Následně jej mohli vidět diváci v rámci zahájení Letní filmové školy v Uherském Hradišti.

Bod obnovy ve Varech. Očekávané české sci-fi pokořuje nepřirozenou smrt

Letem filmem

Většina herců a tvůrců filmu viděla Bod obnovy poprvé až v Karlových Varech. „Je to prostě pecka. Člověk kouká na to obrovské plátno a připadá mu neuvěřitelné, že se něco takového natočilo u nás,“ svěřila se představitelka hlavní role agentky Em Trochinowské Andrea Mohylová, jejíž výkon hodnotí zahraniční novináři jako fantastický, úžasný, ohromující či velmi charismatický.

Možná i proto se podařilo snímek prodat do ciziny. Získal distributory v USA, Kanadě, Austrálii, Německu či Rakousku, svoji světovou premiéru si odbyl na filmovém festivalu v Jižní Koreji, zaujal na festivalech ve Švýcarsku, Kanadě, Chorvatsku či Srbsku.

Bod obnovy dorazí do českých kin 21. září 2023. Předprodej vstupenek pro vybraná kina začne o měsíc dříve.

Dali jsme lidem možnost neumřít. Robert Hloz natočil sci-fi Bod obnovy

SALON

Herec Adam Vacula přešel z dobového seriálu do sci-fi. Technologie mě fascinují a děsí zároveň, říká

Kdo přijal pozvání

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina, Letní kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám