Hlavní obsah

Filmové premiéry: Přání, Prezidentova žena, Jak mít sex, Tancuj Matyldo, DogMan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek vstupuje do českých kin další várka nových filmů. Výjimečně k nim patří dva francouzské provenience, a to Prezidentova žena a DogMan. Jde o dozvuk Festivalu francouzského filmu, který skončil ve středu. Z novinek může diváky zaujmout i několik českých titulů, mimo jiné Tancuj Matyldo, který svedl dohromady Karla Rodena a Reginu Rázlovou.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Alma a Oskar

Vídeň, 1912. Skladatelce Almě Mahlerové (Emily Coxová) leží u nohou celá vídeňská smetánka. Ona sama však její konvence nesnáší. Po smrti manžela, skladatele Gustava Mahlera, se setkává se začínajícím talentovaným malířem Oskarem Kokoschkou (Valentin Postlmayr). Jeho provokativní expresionistický styl malby vyvolává v tehdejší rakouské měšťácké společnosti nejeden skandál. To v Almě vzbudí zájem a požádá Oskara, aby ji portrétoval.

Drama/Životopisný/Historický. Rakousko/Německo/Švýcarsko/Česko, 2022, 88 min. Režie: Dieter Berner. Hrají: Emily Coxová, Valentin Postlmayr, Anton von Lucke, Brigitte Karnerová, Táňa Pauhofová, Wilfried Hochholdinger, Marcello De Nardo, Mehmet Atesci, Gerald Votava

Trailer Alma a OskarVideo: CinemArt

DogMan

Vizionář Luc Besson přichází s fascinujícím antihrdinou na jeho cestě za odplatou, vykoupením. Jako chlapce ho zavírali do kotců se psy. Teď je dospělý a má zvláštní dar. Žene ho touha po pomstě, trestání bezpráví. Jeho zbraní je oddanost jeho psů.

Chirakova adoptivní dcera ozřejmuje jeho málo známou stránku

Koktejl

Drama/Thriller. Francie/USA, 2023, 113 min. Režie a scénář: Luc Besson. Hrají: Caleb Landry Jones, Marisa Berensonová, Jojo T. Gibbs, Christopher Denham, Clemens Schick, Avant Strangel, Michael Garza, Bennett Saltzman, Corinne Delacourová

Trailer DogManVideo: Bioscop

Jak mít sex

Tři britské teenagerky jedou na prázdniny a doufají, že je čeká nejlepší léto jejich života – naplno se vrhají do divokého nočního života. Skvělý, neonem prozářený debut kameramanky a režisérky Molly Manning Walkerové o trojici britských teenagerek na divoké prázdninové jízdě plné alkoholu zaznamenal obrovský úspěch na festivalu v Cannes. Vtipný, promyšlený, ale zničující pohled na složitost ženského přátelství a sexualitu dospívajících.

Drama. Velká Británie/Řecko, 2023, 98 min. Režie: Molly Manning Walkerová. Hrají: Mia McKenna-Bruceová, Shaun Thomas, Lara Peakeová, Enva Lewisová, Samuel Bottomley, Eilidh Loanová, Laura Amblerová

Trailer Jak mít sexVideo: Film Europe Media

Mlsné medvědí příběhy: Na pól!

Nerozluční medvědí kamarádi, velký Nedvěd a mrňous Miška, se vracejí na plátna kin ve zbrusu novém polárním dobrodružství. Tentokrát se chlupáči s věčně hladovými bříšky rozhodnou neuložit k zimnímu spánku a na pozvání lední medvědice vyrážejí na nanukový festival na dalekém pólu. Podaří se jim pól najít a ochutnat mňamózní nanuky?

Mlsní medvědi míří na pól. Pro nanuky

Film

Animovaný/Rodinný/Povídkový. Česko, 2023, 62 min. Režie: Kateřina Karhánková, Alexandra Májová. Hrají: David Novotný, Lukáš Příkazký, Pavla Tomicová, Jan Vondráček, Jan Cina, Zuzana Bydžovská, Filip Cíl, Sarah Haváčová, Pavel Neškudla, Barbora Hrzánová

Teaser Mlsné medvědí příběhyVideo: Bionaut TV

Prezidentova žena

Catherine Deneuveová hraje ve filmu Prezidentova žena manželku Jacquese Chiraka Bernadette. Když se Jacques Chirac v roce 1995 stane prezidentem, Bernadette očekává, že bude její celoživotní mravenčí práce v pozadí konečně odměněna. Místo toho ji ale čeká odsun na druhou kolej, protože Elysejskému paláci nepřijde dostatečně reprezentativní. To se ale Bernadette vůbec nelíbí. Proto se rozhodne jednat a své místo na výsluní si vydobýt!

Drama. Francie, 2023, 94 min. Režie: Léa Domenachová. Hrají: Catherine Deneuveová, Denis Podalydès, Michel Vuillermoz, Sara Giraudeauová, Laurent Stocker, François Vincentelli, Lionel Abelanski, Victor Artus Solaro

Trailer Prezidentova ženaVideo: Bohemia Motion Pictures

Tancuj Matyldo

V příběhu inspirovaném skutečnou událostí žije uzavřený Karel (Karel Roden) ve světě řádu a striktních pravidel, ve kterém nezbývá mnoho místa pro empatii. Extrovertní a bohémskou matku Matyldu (Regina Rázlová), bývalou barovou zpěvačku, navštěvuje víceméně z povinnosti. Když přijde nečekaně o byt, Karlovi nezbude než ji vzít k sobě. Soužití je ale pro něj katastrofou. Zvlášť když vyjde najevo, že u Matyldy propuká Alzheimerova choroba.

Karel Roden, Regina Rázlová a alzheimer. Film Tancuj Matyldo představuje trailer

Film

Komedie/Drama. Česko, 2023, 100 min. Režie: Petr Slavík. Hrají: Karel Roden, Regina Rázlová, Antonio Šoposki, Zuzana Kanócz, Simona Postlerová, Eva Leinweberová, Miroslav Babuský, Natálie Hejlová

Trailer Tancuj MatyldoVideo: Bontonfilm

Přání

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky.

Animovaný/Dobrodružný/Muzikál. USA, 2023, 95 min. Režie: Chris Buck, Fawn Veerasunthornová

Trailer PřáníVideo: Falcon

Vznikne pokračování Ledového království

Kultura

Nejprodávanějším albem loňska je soundtrack

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám