Hlavní obsah

Karel Roden, Regina Rázlová a alzheimer. Film Tancuj Matyldo představuje trailer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nelehké rodinné vztahy, které (ne)zkomplikuje nemoc, na niž nejsou léky, Alzheimerova choroba. To je nosný prvek nového českého filmu Tancuj Matyldo. Před kamerou se sešli Karel Roden a Regina Rázlová jako syn a svérázná matka, která se začíná ztrácet v realitě. Film bude mít premiéru 30. listopadu. Tvůrci zveřejnili v pondělí trailer.

Trailer Tancuj MatyldoVideo: Bontonfilm

 
Článek

Svéráznou dvojici doplňuje ve snímku ještě Antonio Šoposki. Tři generace čelí nové situaci spojené s nemocí, která jim všem převrátí život vzhůru nohama.

Tím, že to nevzdají, udělají něco důležitého nejen pro Matyldu, ale i pro sebe.

Na film o Alzheimerově nemoci kývl Roden okamžitě. Po 40 letech si zahrál se svou bývalou učitelkou

Letem filmem

„Líbil se mi scénář a postava Karla byla zajímavá. Musím té roli uvěřit a pak se tím nechám unášet. Když je to dobře napsané, tak se to pak nějakým způsobem poskládá. Díky svým zkušenostem a empatii pak jednám, jak bych asi jednal, je jedno, jakou postavu hraju. Také mi imponovalo, že si tvůrci stáli za tím, že budu v hlavní roli já, a počkali,“ říká Karel Roden.

Ve filmu řeší komplikovaný vztah nejen s matkou, ale i se synem Pavlem z předchozího zkrachovalého manželství.

Foto: Archív Tancuj Matyldo

Regina Rázlová a Karel Roden. Tancuj Matyldo

Tragikomedie Tancuj Matyldo režiséra a scenáristy Petra Slavíka a scenáristky Nataši Slavíkové vychází z jejich osobních zkušeností. Také oni se starali o blízkou osobu, která alzheimerem onemocněla.

Herečka Regina Rázlová ve snímku prochází znatelnou vizuální proměnou spojenou s postupujícím onemocněním. Citlivou práci v tomto směru na place odvedla umělecká maskérka Andrea McDonald, držitelka dvou Českých lvů za nejlepší masky (Il Boemo, Milada), která pracuje zejména pro řadu zahraničních produkcí.

Ve filmu dále hrají Zuzana Kanócz, Simona Postlerová, Eva Leinweberová nebo Miroslav Babuský. Kameramanem je Martin Štrba, architektem Adam Pitra, střihačem Vladimír Bezděk, hudbu složil Michal Pavlíček, kostýmy navrhla Katarína Štrbová Bieliková.

Mladý herec Antonio Šoposki: Alzheimer se týká i mé generace

Na kus řeči

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám