Hlavní obsah

Ostravský festival Beats for Love pokořil návštěvnický rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen rekordní počet vystupujících (celkem 480) a nejnákladnější audiovizuální show, ale také historicky největší návštěvnost. Taková je bilance letošního ročníku festivalu taneční hudby Beats for Love, který v neděli nad ránem skončil v Ostravě. Podle pořadatelů padl návštěvnický rekord v noci ze soboty na neděli, kdy se v areálu Dolních Vítkovic nacházelo 44 tisíc lidí.

Foto: Aleš Honus

Beats for Love.

Článek

Jako magnet sobotního večera zapůsobil nizozemský producent a DJ Tiësto, program byl ale plný i dalších interpretů globálního významu.

Vynikající set představili na hlavní festivalové scéně v sobotu hlavně Blasterjaxx, v předešlých dnech odehrál nejsilnější vystoupení třeba Wilkinson, jenž se na festival stejně jako Sigma vrátil po několika letech, vynikající dojem zanechal skvělý DJ Hardwell nebo například Deadmau5 či v Kanadě usídlený Apashe, který se představil s dechovou sekcí orchestru.

Kromě hlavní festivalové scény, která představila zejména komerčně úspěšné projekty, se v areálu po celé čtyři dny nacházely bezmála dvě desítky scén zaměřené čistě na jednotlivé žánry jako house, techno, drum and bass, reggae a jungle, ale i na alternativní záležitosti, jako je psytrance nebo taneční hardcore styly. Pro neznalého návštěvníka tak pohyb po festivalu mohl představovat skvělou učebnici jednotlivých žánrů a subžánrů.

Úspěšnou novinkou letošního ročníku byla čtyřhodinová diskuse Talking Beats, kterou moderoval slovenský DJ EKG. „Velmi příjemně nás překvapil zájem o tuto konferenci, kterou jsme zkusili jako pilotní projekt, a rozhodně to nebylo naposledy. Sál, kde se diskuse konala, byl narvaný k prasknutí. Takže určitě s tím počítáme i do budoucna, jen budeme muset vybrat nějaký větší prostor,“ řekl ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Příští rok budou mít pořadatelé co dělat, aby letošní ročník překonali. „Budeme pracovat na tom, aby bylo na první pohled vidět, že půjde o ročník jubilejní. A to jak programově, tak i co se týče stage designu a areálu. Dáme si na tom záležet,“ dodal ředitel festivalu.

Kačenka z Těrlicka se po nehodě znovu učí hýbat. Pomůže jí sbírka

Domácí

Součástí přehlídky byla letos charitativní sbírka, jejíž výtěžek bude tentokrát věnován Kateřině Bojkové. Desetiletá dívka z Těrlicka byla loni vážně zraněna při dopravní nehodě a nyní prodělává náročné rehabilitace a učí se znovu chodit a mluvit.

V sobotu bylo na účtu již 238 tisíc korun a další peníze jsou v kasičkách, do kterých návštěvníci přispívali v areálu. „Ty kasičky jsou opravdu narvané. Nevím, co se stalo, ale výsledek sbírky letos překonal všechna očekávání. Už před začátkem festivalu bylo na účtu více, než se vybralo kdykoliv dříve. Mám z toho radost,“ dodal Rudolf.

Beats for Love je v plném proudu, Ostrava žije taneční hudbou

Festivaly

Ostravský hudebník vyrábí draky či lampy ze šrotu

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám