Hlavní obsah

Beats for Love je v plném proudu, Ostrava žije taneční hudbou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devátý ročník největšího festivalu elektronické hudby ve střední Evropě Beats for Love je v plném proudu. Do areálu Dolních Vítkovic v Ostravě zatím přišlo více než 33 tisíc lidí. Hned v úvodu sice průběh zkomplikovala silná průtrž mračen, která mírně zpozdila program na hlavní scéně, jinak ale vše běží podle plánu.

Foto: Aleš Honus, Právo
Článek

Hlavními hvězdami festivalu jsou letos kanadský DJ Deadmau5, který vystoupí ve čtvrtek, a dvojice nizozemských producentů Tiësto a Hardwell.

Zatímco první jmenovaný vystoupí až na samotný závěr festivalu v sobotu, Hardwell zaplnil a roztančil prostor před hlavní Love Stage už v první den – jeho vystoupení skončilo ve čtvrtek dvě hodiny po půlnoci.

Na hlavní scéně vystoupila ve středu také zpívající dýdžejka Koven nebo britští dýdžejové Netsky a James Hype, jenž překvapil fanoušky tím, že si na své vystoupení oblékl dres ostravského fotbalového klubu Baník.

„James žádal o baníkovský dres. My jsme se rozhodli, že půjdeme o krok dále a nechali jsme mu vyrobit jeho osobní dres se jménem Hype a jeho oblíbeným číslem 8 na zádech,“ dodal programový ředitel Beats for Love Jiří Ramík.

Festival se od minulého roku opět o něco rozrostl. Znatelnou proměnou prošla centrální Love Stage, která hostí vystoupení těch největších hvězd elektronické taneční hudby.

„U Love Stage jsme zvětšili jak plochu pódia, tak i prostor pro speciální LED panely. Chceme totiž fanouškům nabídnout nejen hudební, ale i vizuální show. A navíc jsme naši hlavní scénu trochu posunuli tak, abychom zvýšili kapacitu plochy na stání,“ popisuje Rudolf. Přibyly i pyrotechnické efekty, které vystoupení na Love Stage často doprovázejí.

Kromě koncertů více než 480 umělců z celého světa nachystali pořadatelé bohatý doprovodný program. Návštěvníci si můžou užívat třeba vylepšenou odpočinkovou zónu. Úplnou novinkou je páteční diskusní konference Talking Beats, kterou připravuje populární slovenský DJ EKG.

„Moc se na to těším. Budeme řešit témata jako duševní zdraví v DJingu a muzice, používání sociálních sítí v elektronické taneční hudbě a probereme samozřejmě i pořádání akcí, a navíc i festival Beats for Love. Docela mě zajímá, jaké příběhy uslyším, až se zeptám, jak se z malého festivalu stalo takové monstrum,“ zve na konferenci její moderátor.

Ostravský festival Beats for Love bude rekordní

Festivaly

Ostravský hudebník vyrábí draky či lampy ze šrotu

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Beats for Love

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám