Hlavní obsah

Divadlo Bez zábradlí: sezona otců a synů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roman Zach je protagonistou i režisérem francouzské komedie Láska z mládí, jejíž česká premiéra otevře 25. září 32. sezonu pražského Divadla Bez zábradlí. Zach si v ní zahraje se svým synem Prokopem, studentem Pražské konzervatoře, který má ale už poměrně bohatý seznam filmů a seriálů, v nichž se objevil, dokonce i po boku svého otce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Roman Zach si zahraje se svým synem Prokopem v komedii Láska z mládí v pražském Divadle Bez zábradlí

Článek

Divadlo Bez zábradlí uvede v sezoně tři tituly. I ten další s názvem Berlín Berlín je českou premiérou. Francouzská satira se vrací do východního Berlína před pádem legendární zdi.

„Vadí mi, jak se toto období bagatelizuje a lakuje na růžovo. Jsem z generace, která si pamatuje, že to byla doba zlá. Je důležité si to připomínat. Hra Berlín Berlín je tarantinovsky dojemná komedie, ale zároveň dá divákům pocítit, že jejím postavám jde o život,“ říká režisér inscenace Petr Svojtka. Premiéra je naplánovaná na 27. října a hlavní role si v inscenaci zahrají Jiří Hána a Dana Morávková.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hynek Čermák s režisérem Ondřejem Zajícem představili inscenaci Koza aneb Kdo je Sylvie?, v níž si Čermák zahraje se synem Bořivojem

Hynek Čermák a Petra Špalková jsou protagonisty posledního titulu sezony, a sice cenami ověnčené tragikomedie Koza aneb Kdo je Sylvie? z pera amerického dramatika Edwarda Albeeho. I v této inscenaci se potkají dvě herecké generace – Hynek Čermák se svým synem Bořivojem, absolventem herectví na Janáčkově konzervatoři v Ostravě a členem ostravského Divadla Mír.

„Aniž bych chtěl prozrazovat podrobnosti, tak téma hry je natolik extrémní, že jsme důkladně rozvažovali, zda do toho spolu půjdeme,“ řekl na tiskové konferenci Hynek Čermák. „Mohlo by nás to jako otce a syna někam posunout, ale také náš vztah narušit. Rozhodli jsme se to risknout.“ Hra bude mít premiéru v březnu příštího roku v režii Ondřeje Zajíce.

Konec roku nabídne divákům Divadla Bez zábradlí i vánoční hru Betlém aneb převeliké klanění sotva narozenému Jezulátku v režii Vladimíra Morávka.

RECENZE: Na čí straně je víc špíny

Kultura

RECENZE: Divadelní Okupace víc baví než mrazí

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Divadlo Bez zábradlí

Reklama

Související témata:

Související články

Divadlo pod širým nebem rozkvétá

Léto se pomalu překlápí do poslední třetiny a s ním i provoz divadelních scén hrajících pod širým nebem. Každoročně jich přibývá, a tento trend nezastavila ani...

Výběr článků

Načítám