Hlavní obsah

Bruce Springsteen přijede do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další hudební svátek je na obzoru. Do Prahy se vrátí americký rockový zpěvák a hudebník Bruce Springsteen. Se svou kapelou The E Street Band vystoupí 28. května 2024 na letišti v Letňanech. Vstupenky v ceně od 1690 Kč se začnou prodávat 1. listopadu pro klienty Live Nation, o den později pro klienty Ticketmaster a 3. listopadu pro další. Rocker se do Prahy vrátí po dvanácti letech.

Foto: Live Nation

Bruce Springsteen se vrátí do Prahy.

Článek

Bruce Springsteen je s více než 140 miliony prodaných desek v celém světě a více než 70 miliony ve Spojených státech jedním z nejprodávanějších umělců vůbec. Turné v roce 2023 odstartovalo v únoru řadou koncertů v amerických arénách. Na jaře a v létě pokračovalo v Evropě a v srpnu se vrátilo do Severní Ameriky na druhou část.

Foto: Live Nation/Rob DeMartin

Koncerty Bruce Springsteena jsou úžasná rocková show.

Springsteen získal dvacet cen Grammy, Oscara, dva Zlaté glóby a zvláštní cenu Tony. V roce 1999 byl uveden do Rokenrolové síně slávy, v roce 2014 jej tam následovala jeho doprovodná skupina The E Street Band.

Foto: Live Nation

Bruce Springsteen a E Street Band.

V roce 2013 obdržel vyznamenání Kennedyho centra a o tři roky později mu prezident Barack Obama udělil Prezidentskou medaili svobody, nejvyšší civilní ocenění v zemi. V roce 2023 ho v Bílém domě vyznamenal Národní medailí umění také prezident Joe Biden.

Springsteen vydal jednadvacet studiových alb a třiadvacet koncertních. Jeho poslední počin Only the Strong Survive vyšel před rokem.

Bruce Springsteena na koncertě v Barceloně pěvecky doprovodila i Michelle Obamová

Kultura

RECENZE: Eddie Vedder vydal třetí sólové album. Rocku nejvíc sluší, když je syrový

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Only The Strong Survive - Bruce Springsteen

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám