Hlavní obsah

Andělský objev roku Calin: Cítím, že se to láme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Calin je český r’n’b zpěvák a raper, jenž má moldavské kořeny. Ze sobotního andělského ceremoniálu si odnesl sošku za vítězství v kategorii Objev roku. Oceněn byl za desku Popstar, která vyšla loni v březnu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Calin se stal andělským objevem roku

Článek

Už vaše první album Svědomí mělo na scéně značný ohlas. Českou hudební akademií jste ale byl objeven až letos, za svou druhou desku. Co si o tom myslíte?

Beru to všechno s rezervou. Hudba, kterou dělám, je součástí kultury, jíž se dříve nevěnovala až taková pozornost. A nezastupuju ji zdaleka jenom já, je to víc kluků. Pokud bychom byli z té menší pozornosti kyselí, nikdy se to neprolomí. Myslím, že je nejvyšší čas, abychom se už do takových anket, jako je Anděl, dostávali. Beru to ale sportovně a jsem za tu cenu vděčný. Že jsem ji dostal letos, je podle mě vedlejší.

V jaké kultuře máte kořeny?

Když to řeknu troufale, je to rap. Možná s tím pár lidí nebude souhlasit, ale já se po celou svou kariéru pohybuju mezi rapery. Rap je momentálně světově nejposlouchanější žánr, u nás na něj ale není kladen takový důraz.

Podle mě je zbytečné, aby se média zaměřovala v hudbě jen jedním směrem, když je u nás něco, co vzkvétá. Když se podíváme na žebříček nejposlouchanějších skladeb na digitálních službách, většina z nich patří na rapovou scénu. Přijde mi trochu komické, že to média nevnímají, nicméně cítím, že se to láme a bude to lepší.

Novým členem Síně slávy je Zdeněk Svěrák. Čtyři Anděly získal Žbirka. Další i Vypsaná fixa, Calin a Lenny

Kultura

Calin a Žbirka mají nejvíce andělských šancí. Byly ohlášeny přednominace

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám