Hlavní obsah

Zloděj při honičce s policií havaroval

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Ve sloupu veřejného světelného osvětlení skončil v pátek dopoledne na Staré osadě v Brně 28letý řidič z Pohořelic, který se pokoušel ujet policejním hlídkám v ukradeném autě Fiat Tipo. Muž ujížděl před hlídkami několika ulice a v Bubeníčkově, kde nezvládl řízení, ve smyku havaroval. Auto se dostalo mimo vozovku a omotalo se kolem sloupu.

Článek

"Auto jsme měli nahlášené jako ukradené a policisté jej spatřili a snažili se ho zastavit. Řidič však ujížděl vysokou rychlostí, až havaroval na Staré osadě. Při nehodě si způsobil těžké zranění, se kterým byl hospitalizován v nemocnici. Škoda na autě je asi 50 tisíc korun," uvedla Andrea Procházková z brněnské policie.

Svědci, kteří honičku viděli potvrdili, že řidič jel velmi rychle a nerespektoval výstražné znamení policejních aut. "Podle mého názoru jel asi 130 km v hodině a byla to velká rána. Snažil se asi auto otočit přes ruční brzdu, aby ujel, ale ve smyku se omotal kolem sloupu. Naštěstí se stačil dostat na sedadlo spolujezdce, protože jinak by neměl šanci," poznamenal starší muž, který nehodu viděl.

K vraku přijeli hasiči i záchranáři, kteří muže vyprostili ven. Ten s nimi komunikoval a byl při vědomí. Z auta byl vrak a na místě řidiče stál sloup veřejného osvětlení. Místo nehody ohledávali kriminalisté, kteří zajišťovali stopy, které by jim prozradily, zda zloděj nemá na svědomí víc ukradených aut, či jinou trestnou činnost. Místo nehody bylo až do poledních hůře hodin průjezdné a dopravu řídili policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám