Hlavní obsah

Zloděj kreditky v Praze uplácel bezdomovce, aby ho neprozradili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ulici v Praze našel neznámý muž platební kartu. Rychle se chopil šance a vydal se nakupovat, nejčastěji s odcizenou kreditkou platil alkohol. Kriminalisté se muži, který je pravděpodobně bezdomovcem, snaží přijít na stopu. Ten jim ale jejich pátrání ztěžuje tím, že si nakoupeným alkoholem podplácel ostatní bezdomovce.

Podezřelý muž platil odcizenou kartou, hledají ho kriminalisté.Video: Policie ČR

 
Článek

Muž pravděpodobně bez domova s výraznými vousy našel kreditní kartu v polovině února. Ležela na zemi, odkud ji sebral a místo odevzdání se rozhodl ji jít vyzkoušet do obchodu.

Videopast odhalila uklízečku, která vykrádala kanceláře. Peníze si schovala do vaginy

Krimi

„Zamířil tedy do prodejny potravin a poté, co zjistil, že karta funguje, tak opakovaně nakupoval až do jejího zablokování,“ popsal mluvčí policistů Richard Hrdina s tím, že nejčastěji cizí peníze utrácel za alkohol.

Kriminalistům se během šetření podařilo zajistit kamerové záběry ze supermarketu, na kterých je podezřelý muž vidět. Po vášnivém kupujícím začali okamžitě pátrat, a to i mezi ostatními bezdomovci. Jenže tady narazili.

„Jelikož neznámý muž nakoupený alkohol v této komunitě rozdával zadarmo, čímž si je tzv. „koupil“, tak nikdo z nich nechce říct, o koho jde,“ popisuje mluvčí netradiční zádrhel ve vyšetřování.

Policisté i přesto potřebují muže vypátrat, je podezřelý z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Majitelce karty způsobil škodu dva tisíce korun. Pokud muže poznáváte, obraťte se na linku 158.

Černé audi natlačilo auto před sebou do příkopu a ujelo. Policie z Jihlavska hledá svědky podivné nehody

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám