Hlavní obsah

Žena ze Šumperka prodávala autosedačku, podvodník na internetu ji obral o 15 tisíc

Šumperk

Na podvodníka narazila 29letá žena ze Šumperka, když chtěla v minulých dnech prodat přes internet autosedačku. Místo očekávaného přijmu peněz za věc, kterou již nepotřebuje, přišla o bezmála patnáct tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Šumperským policistům žena oznámila, že ji přes aplikaci WhatsApp kontaktoval zájemce o koupi dětské autosedačky za necelých 5000 korun, kterou žena nabízela na internetu. Zájemce ženu přesvědčil, že peníze jí pošle přes přepravní společnost DHL a odeslal jí odkaz na danou firmu,“ uvedl mluvčí.

Žena podle něj klikla na odkaz a poté vyplnila údaje k platební kartě včetně bezpečnostního kódu.

„Jednalo se však o falešné stránky a neznámý pachatel jí ihned z účtu odčerpal necelých 15 000 korun,“ konstatoval Hejtman.

Podvodník vylákal z ženy z Olomouce číslo účtu a PIN, přišla o desítky tisíc

Krimi

Kriminalisté se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestných činů podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli hrozí v případě dopadení až osm let vězení.

Policie v souvislosti s případem opětovně vyzvala k obezřetnosti při elektronické komunikaci.

„Nikdy neklikejte na neznámé odkazy, nevyplňujte údaje k vaší osobě, bankovnímu účtu nebo platební kartě v odkazech zaslaných neznámou osobou,“ dodal radu na závěr Hejtman.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám