Hlavní obsah

Policie vyšetřuje internetový podvod s investičními mincemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třeboň

Kriminalisté na jihu Čech prověřují podezření z podvodu ohledně investičních mincí na internetu. Muž vystupující pod jménem Josef Malý nabízel novoražby mincí z Rakouska-Uherska. Poškozený muž mu poslal několik desítek tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Případ řeší policisté v Třeboni. Podezřelý podle nich inzeroval na Facebooku v době od 22. února do 5. března ve skupině Mince a numizmatika.

Chci se dostat z armády, prosil falešný voják ženu z Náchodska. Poslala milion

Krimi

Muž podle policie vystupoval pod jménem Josef Malý a nabízel „investiční zlatou desetikorunu 1912 novoražbu" za částku 4100 korun.

Muž z Třeboně dotyčnému poslal z bankovního účtu peníze, načež mu prodejce dal vědět, že má podobných mincí ještě osm. Chtěl za ně 33 200 korun, které mu poškozený rovněž zaslal.

Policie hledá další oběti údajného inženýra Spokojeného

Krimi

„Následně však neznámý pachatel dne 3. března poškozenému sdělil, že inzerované zlaté mince nemá a finanční částku také ne. Do dnešního dne tak poškozený nemá zaplacené mince ani nemá zpět své zaslané peníze,” informovala ve středu o případu mluvčí policie Hana Bílková Millerová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám