Hlavní obsah

Žena seděla na Českolipsku na kolejích a pak se vrhla pod vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa
Aktualizováno

Smrt pod koly vlaku mezi Českou Lípou a Novým Borem v neděli odpoledne nalezla žena, která takto zřejmě chtěla spáchat sebevraždu. Podle mluvčího liberecké policie Petra Kmínka nemohl strojvedoucí soupravy střetu zabránit. Další podobná srážka se stala po 18:00 u Proseče nad Nisou na Jablonecku, kde jiná žena skočila pod osobní vlak.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Na trati na Českolipsku byla na dvě hodiny přerušena doprava. Žena zřejmě chtěla spáchat sebevraždu.

"Seděla na kolejích a na vlak čekala, strojvedoucí ji viděl, ale neměl šanci včas zastavit," oznámil mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Žena, která skočila pod jedoucí vlak na Jablonecku, byla s vážným poraněním hlavy převezena na traumatologii do Liberce. Ani v tomto případě nemohl strojvedoucí nehodě zabránit, řekl Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík.

V Libereckém kraji už takto pod koly vlaku zahynulo od začátku roku pět lidí, další střet přežil s vážným zraněním. Čísla jsou podle Drápala na úrovni loňského roku.

V rámci celé republiky je situace mnohem horší. Za osm měsíců letošního roku už inspekce řešila 173 takových nehod, při nichž zahynulo 124 lidí. "Od začátku září už ale přibylo dalších šest mrtvých," dodal Drápal. Před rokem bylo za stejné období 149 střetů lidí s vlakem, z toho 110 jich zahynulo, ostatní vyvázli se zraněním.

Reklama

Výběr článků

Načítám