Hlavní obsah

Zabil jsem sousedku, volal muž na policii. Žena přežila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Z pokusu o vraždu obvinili policisté 35letého muže, který opilý a zdrogovaný napadl sousedku v Borovně na jižním Plzeňsku. Útok se stal v neděli večer. Obviněnému hrozí až osmnáctiletý trest.

Pokus o vraždu v BorovněVideo: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Krátce po činu, kdy se měl muž zřejmě pokusit sousedku uškrtit, na místo dorazili kriminalisté. Muže následně zadrželi a odvezli do cely.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu,“ sdělila v pondělí odpoledne policejní mluvčí Pavla Burešová. Muž se teď ze svého jednání bude zpovídat před soudem, za mřížemi může strávit až 18 let.

Opilý muž na Plzeňsku napadl sousedku. Myslel, že ji zabil

Krimi

Další informace k události zatím policie nesdělila. „Syn nejdříve popíjel doma piva, po nějaké době odešel k sousedce, kde v pití pokračoval. Nepohodli se a poprali. On se pak vrátil, vzal telefon a zavolal na sebe policisty, že ji zabil,“ uvedl útočníkův otec v neděli večer. Doplnil, že syn měl 2,5 promile alkoholu.

Policie zadržela podezřelého ze smrti ženy na Děčínsku. Její tělo našli ohořelé

Krimi

To ostatně potvrdila i dechová zkouška. Podle policie byl agresor nejenom opilý, ale také pod vlivem drog.

Sedmapadesátiletá žena skončila v péči záchranářů. Z místa ji odvezla sanitka do plzeňské fakultní nemocnice na urgentní příjem.

Foto: Právo

Pokus o vraždu v Borovně

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám