Hlavní obsah

Ženu na Benešovsku nezabil vrah, ale pes, potvrdily policejní pokusy

Benešov

Případ z letošního července původně vyšetřovaný jako vražda 58leté ženy, jejíž tělo leželo u rybníka na Benešovsku, kriminalisté nakonec odložili. Od počátku bylo jasné, že žena na sobě měla zranění, která si nemohla způsobit sama. Nakonec se ale ukázalo, že nezemřela rukou vraha, ale že ji napadl německý ovčák. K objasnění případu přispěly vyšetřovací pokusy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tělo ženy bez známek života našel 6. července večer její přítel na louce u rybníka u obce Klokočná na Benešovsku. Muž kontaktoval policii a rozběhlo se rozsáhlé vyšetřování a pátrání. Všechny stopy od začátky poukazovaly jednoznačně na fakt, že žena si nemohla rozsáhlá zranění způsobit sama.

Stále ale chyběla svědectví o jejím pohybu a koncem července se policie obrátila s prosbou o pomoc při pátrání po případném vrahovi rovněž na veřejnost. Kriminalisté hledali hlavně svědky, kteří ženu viděli před tragédií.

Kromě pátrání policisté nařídili soudní pitvu, zadali několik znaleckých posudků a provedli vyšetřovací pokus ohledně původu zranění. „Již od počátku pracovali i s vyšetřovací verzí, jak ke zraněním, kterých měla žena zejména na rukách a nohách skutečně velké množství, mohlo dojít. Ze svědeckých výpovědí věděli, že se žena pohybovala ve společnosti většího psa - německého ovčáka,” informovala v úterý o vývoji v případu mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Žena si myslela, že návštěva už odešla, a vypustila dogu. Zvíře pokousalo dva muže

Krimi

Související domněnka směřovala k tomu, že ženu mohl napadnout a smrtelně zranit právě pes. Zmíněný ovčák, který patří příteli zemřelé ženy, byl od začátku součástí vyšetřovacího zkoumání, policie ale neupřesnila, jak vypadala situace v osudný den, tedy zda se pes našel u těla ženy, nebo se sám vrátil k majiteli. Další podrobnosti jsou součástí již neveřejné části trestního spisu.

Vyšetřovací pokusy s jednoznačným závěrem

Kvůli verzi o napadení ženy zvířetem se uskutečnil ve spolupráci se znalci také vyšetřovací pokus, při kterém německý ovčák kousal do vepřové kůže.

„Materiál byl předložen znalcům, kteří prováděli pitvu ženy. Následovalo srovnání se zraněními na těle, která působila jako bodnořezná. Závěr byl jednoznačný - škrábance na těle ženy způsobil pes předními běhy a nespočet zranění na jejím těle vznikl pokousáním,” upřesnila mluvčí.

Tříapůlletou holčičku na Orlickoústecku pokousal pes v obličeji

Krimi

Další potvrzení této vyšetřovací verze přišlo s genetickým zkoumáním, kdy se na uších psa našla krev, která podle profilu DNA byla zemřelé ženy.

„V rámci prověřování kriminalisté zjistili, že žena si k rybníku, kde se chtěla vykoupat, vzala s sebou i psa svého přítele, kterému po cestě házela aport. A byl to právě pes, který ženu napadl a způsobil jí velké množství zranění, která pro ni byla smrtelná,” dodala Suchánková.

Zda budou kriminalisté stíhat majitele psa, policie nesdělila.

Reklama

Související články

Pes roztrhal ženě na Rakovnicku obličej

Vážně zraněnou ženu přepravili vrtulníkem do nemocnice záchranáři na Rakovnicku poté, kdy ji pokousal její vlastní pes. Žena utrpěla těžká poranění v obličeji...

Výběr článků

Načítám