Hlavní obsah

Muž během narozenin zapálil přítelkyni, viní ho policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek
Aktualizováno

Žárlivost, partnerské neshody a narozeninová oslava. Směs těchto okolností stála podle policie za brutálním pokusem o vraždu ženy v Písku, ze kterého kriminalisté obvinili 52letého muže. Ten měl na své oslavě polít přítelkyni hořlavinou a zapálit ji.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Incident se podle vyšetřovatelů odehrál v noci na sobotu v Písku, kde 52letý muž slavil narozeniny společně s přítelkyní.

„V jednom okamžiku došlo k hádce a muž ženu, pravděpodobně ze žárlivosti, polil hořlavou kapalinou a následně kapalinu na ženě zapálil. Hořící a křičící ženu pak uhasil vodou a přivolal záchranáře,” informoval v pondělí o případu mluvčí policie Jiří Matzner.

Kamaráda uškrtil tkaničkou, jeho tělo hodil do kanálu a vykradl mu byt. Soud mu potvrdil 17 let

Krimi

Zraněnou ženu zdravotníci přepravili na specializovanou kliniku s popáleninami druhého a třetího stupně.

„Žena středního věku byla popálena především v oblasti hlavy a hrudníku,“ řekla Právu mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

„Útočníka policisté zadrželi a obvinili z pokusu o vraždu, podali také podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby,” zmínil mluvčí.

Policie obvinila mladého muže z pokusu o vraždu otce na Berounsku

Krimi

Ženu podle Matznera pravděpodobně čeká dlouhodobé léčení. Obviněnému hrozí deset až osmnáct let vězení.

Podobný případ řeší od loňska rovněž pražská policie, které se muž přiznal, že polil v zahrádkářské kolonii družku a zapálil ji. Žena brutální útok nepřežila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám