Hlavní obsah

Za žárlivé útoky na sokyni v lásce dostala učitelka podmínku a má zákaz ji kontaktovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouletá podmínka je trest pro učitelku Jitku Kaiserovou (57) za pronásledování o dva roky mladší ženy, která jí přebrala manžela. Plzeňský okresní soud ji ve středu uznal vinnou z přečinu ublížení na zdraví, nebezpečné pronásledování a výtržnictví. Zároveň nařídil, aby se k poškozené nepřibližovala a žádným způsobem ji nekontaktovala.

Foto: Mapy.cz

Okresní soud Plzeň-město.

Článek

Verdikt není pravomocný, pedagožka si nechala lhůtu k vyjádření k případnému odvolání až po obdržení písemného vyhotovení rozsudku .

Žárlivé útoky musela Pavlína Š. snášet tři roky. Začalo to nadávkami v esemeskách, pokračovalo vulgárními telefonáty a nakonec došlo i na fyzické napadení.

„Od poloviny června 2020, kdy od ní manžel odešel, nebylo dne, kdybych nedostala esemesku, ve které mě oslovovala: ‚Čubko nebo špíno.‘ Neustále mi také volala na soukromý i služební mobil, aby mi oznámila, že jsem kurva. Když jsem si její číslo zablokovala, telefonovala mi do práce na pevnou linku,“ vypovídala poškozená před soudem.

A to byl podle jejích slov teprve začátek. „Pak to pokračovalo v místě mého bydliště. Dlouze zvonila na zvonek u vchodových dveří bytovky, a když jsem zvedla domácí telefon, tak do mikrofonu jen sprostě nadávala. Číhala schovaná v křoví nebo mezi auty, a když jsem šla do práce, nečekaně vyběhla a zase mě jen urážela,“ pokračovala Pavlína Š.

Nadávky a rány pěstí. Učitelka útočila na sokyni v lásce

Krimi

Vše pak vyvrcholilo fyzickým útokem, kdy měla obžalovaná vzít na sokyni v lásce dřevěnou tyč. „Kdybych nedala ruce před sebe, dostala bych ránu do hlavy. To byl moment, kdy jsem začala mít strach o své zdraví,“ líčila svědkyně s tím, že musela vyhledat odbornou lékařskou pomoc. „Trpěla jsem úzkostí, špatně spala a každé ráno jsem sledovala z okna, jestli tam někde venku nečíhá. Z domu jsem vycházela jen v opravdu nejnutnějších případech,“ upřesnila Pavlína Š., která pracuje jako ošetřovatelka v domově seniorů.

Znalci uvedli, že poškozená trpí v důsledku prožité dlouhodobé stresové situace duševní poruchou. „Ta se projevuje silnými úzkostmi, poruchou spánku, děsivými sny v podobě inzultací ze strany obžalované či ztrátou radosti ze života. Rovněž prožívá bezradnost a bezvýchodnost ze stávající situace,“ stojí ve vyjádření odborníků.

Obžalovaná kantorka vyjádřila lítost nad tím, co se stalo. „Mrzí mě to strašně moc. Že zde stojím, je pro mě potupné a trapné. Ale ne všechno, co je v obžalobě, je pravda,“ uvedla Kaiserová, kterou zkoumala znalkyně, stejně jako poškozenou. „Jednala v prostém afektu v důsledku sporu a vyhroceného vzájemného vztahu dvou sokyň v lásce,“ konstatovala psychiatrička.

Agresivní řidič zbil v Brně cyklistu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám