Hlavní obsah

Za dvojí znásilnění potrestal soud taxikáře sedmi lety vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové ve čtvrtek odsoudil téměř padesátiletého provozovatele taxislužby k sedmiletému vězení za znásilnění dvou žen. K prvnímu činu došlo loni v květnu přímo v taxikářském dispečinku a poškozenou byla zaměstnankyně firmy. Druhou ženou byla podle verdiktu zákaznice, kterou měl znásilnit loni v polovině července.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rozsudek není pravomocný, muž se proti němu odvolal.

Jak stojí v obžalobě, druhou poškozenou nejprve odvezl k Opatovickému písníku a tam se ji snažil obtěžovat, když využil svou fyzickou převahu.

Pak místo příslibu, že ženu doveze do jejího bydliště, zamířil na jinou adresu, tam s ním musela jít na kávu, kde se ji v uzamčené místnosti snažil přesvědčit k orálnímu sexu.

Protože odmítla, vrátili se do auta, ve kterém se s ní uzamkl, a za to, že jí vrátí osobní věci, které předtím dal do úložného prostoru v autě, a odveze ji domů, ženu donutil, aby ho během jízdy do místa jejího bydliště uspokojovala ústy.

Muž odsouzený za znásilnění školaček chtěl obnovu procesu. Neuspěl

Krimi

„Po útoku se u ženy na víc jak šest týdnů rozvinula smíšená úzkostná porucha s příznaky posttraumatické stresové poruchy, panické poruchy a depresivními náladami, projevující se epizodami znovuprožívání traumatu v důsledku emočně živých vzpomínek, tzv. flashbacky, úzkostnými sny a nočními můrami.

Žena v důsledku všech těchto po delší dobu trvajících závažných obtíží musela užívat antidepresiva a indikována jí byla ambulantní psychoterapeutické péče,“ citovala z rozsudku Iva Matušková z hradeckého krajského soudu.

S rozsudkem obžalovaný nesouhlasí. Ženy o něj prý samy měly zájem a on jim podlehl.

Léčba nepomohla, muž z Klatovska znovu znásilnil starší ženu

Krimi

Podle soudu se však události staly tak, jak popisuje obžaloba. I proto má poškozeným zaplatit na odškodném sto tisíc korun, v druhém případě 200 tisíc.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám