Hlavní obsah

Muž odsouzený za znásilnění školaček chtěl obnovu procesu. Neuspěl

Zlín

Senát Krajského soudu ve Zlíně zamítl návrh k obnově řízení v případu znásilnění, pohlavního zneužívání a omezování osobní svobody dvou školaček na Uherskohradišťsku. Již v roce 2019 byl z těchto činů na pět let nepodmíněně potrestaný rozsudkem Vrchního soudu v Olomouci dnes šestadvacetiletý mladík ze Slovácka. Tomu Vrchní soud zpřísnil podmíněný trest udělený Krajským soudem ve Zlíně.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Obžalovaný mladík se svým obhájcem. Archivní snímek

Článek

Oběťmi mladíkova jednání se podle trestního spisu staly dvě sestry ve věku 13 a 14 let.

Muži hrozilo až dvanáct let vězení, k činu se částečně doznal až nyní. Státní zástupkyně se vzdala práva stížnosti proti pondělnímu usnesení, odsouzený si ponechal lhůtu.

Podle předsedy trestního senátu Jiřího Dufka byla sice většina pohlavních styků mezi mužem a starší ze sester dobrovolná, což podle něj potvrdil už nalézací soud. První soulož mezi dvojicí však podle něj už dobrovolná nebyla.

Pohádky vykládat umí, hájí se mladík obžalovaný ze zneužití nezletilých sester

Krimi

„Na tomto faktu nemohly nyní prováděné důkazy nic změnit,“ řekl Dufek.

Muž nyní v návrhu na obnovu řízení namítal, že se znásilnění starší ze sester nedopustil.

„Byl jsem hlupák, dělal jsem věci, které jsem dělat neměl. Nejsem ale člověk, který by na někoho vyvíjel jakýkoliv, i slovní nátlak,“ řekl nyní podle ČTK odsouzený.

Připustil několik pohlavních styků, ale řekl, že určitě nebyly násilné. Dívka, kterou podle rozsudku znásilnil, v pondělí u soudu uvedla, že s výrokem odsouzeného nesouhlasí.

Řekla totiž, že si stojí za výpovědí na policii, kde o znásilnění mluvila. K činu mělo dojít v letech 2015 a 2016 ve starém odstaveném železničním vagónu a v autě poblíž obce na Uherskohradišťsku.

Podle obžaloby se měl mladý muž nejprve pokusit ve vagónu, v němž se scházela mládež, líbat a osahávat na intimních partiích starší z dívek.

Léčba nepomohla, muž z Klatovska znovu znásilnil starší ženu

Krimi

I přes její obranu ji měl svléknout a pak s ní měl pohlavní styk. Mladší sestru pak měl nutit k pohlavnímu styku v autě nedaleko obce.

Starší z poškozených dívek po zmíněné události souložila s obžalovaným v dalších měsících ještě asi pětkrát. Mladší dívka dříve řekla, že ke styku ji obžalovaný přinutil v autě přes její odpor.

„Nejdřív mě přemlouval, potom nutil. Říkal mi, že když mu nedám, tak mě zmlátí,“ uvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám