Hlavní obsah

Léčba nepomohla, muž z Klatovska znovu znásilnil starší ženu

Klatovy

Pro svoji sexuální agresivitu skončil Dušan S. v minulosti v ústavu. Po propuštění ještě nějakou dobu docházel k ambulantnímu specialistovi, prodělaná léčba ale nepřinesla patřičný efekt. Podle středečního rozsudku klatovského okresního soudu si 49letý muž na podzim předloňského roku vynutil sex na seniorce ze sousedního bytu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Stalo se to přesně po 12 letech. Tehdy v domě s pečovatelskou službou brutálně znásilnil 81letou ženu a dostal za to podmínku a ochranné sexuologické léčení.

I tentokrát Dušan S. odešel ze soudní síně ještě s podmíněným trestem, dostal 2,5 roku se zkušební dobou čtyř let a soud mu uložil povinnost znovu se podrobit ochranné sexuologické léčbě. „S ohledem na to, že podle znalců mohly být u obžalovaného po ukončení léčby omezené ovládací schopnosti, uložili jsme ještě podmíněný trest a opětovné ochranné léčení ambulantní formou,“ uvedl předseda senátu Petr Sperk s tím, že podmíněný trest navrhovala i státní zástupkyně.

Obvinění ze sexuálního napadení po 22 letech. Herec Trávníček to odmítá

Krimi

Podle obžaloby překvapil Dušan S. 64letou sousedku na společné chodbě domu. „Zatlačil ji do jejího bytu, kde ji povalil na zem a se slovy, že ji musí pořádně oš...t, na ní vykonal soulož, přestože se bránila a volala o pomoc,“ stojí v obžalobě.

Dušan S. se hájí tím, že na ženu nijak nenaléhal a pohlavní styk proběhl dobrovolně. „Do bytu mě pustila sama. Nijak nenaznačovala, že by si sex nepřála,“ tvrdil Dušan S.

Jinak to ale viděla poškozená. „Nejprve jsem se mu jeho počínání snažila vymluvit. Byl ale úplně nepříčetný. Cítila jsem z něho alkohol. Trvalo to asi 20 minut. Pak se utřel do ručníku a odešel,“ vybavovala si žena nepříjemné okamžiky.

Afghánec měl nad ránem znásilnit v Karlových Varech 19letou dívku, další ženu měl pobodat

Krimi

Oznámení podala až se zpožděním. „Nechtěla jsem ublížit jeho družce. Nakonec jsem si ale řekla, že chci, aby byl potrestaný a nemohl to udělat někomu jinému,“ dodala poškozená.

Znalec do posudku napsal, že Dušan S. je sexuální deviant s agresivními rysy. „Prodělal ochranné sexuologické léčení, nicméně po jeho ukončení v průběhu dalších několika let došlo k vyhasnutí rozpoznávacích a ovládacích schopností. V důsledku toho je u něj riziko opakování sexuálně motivovaného deliktu zvýšené,“ konstatoval znalec.

HIV pozitivní muž z Karlovarska znásilňoval 13letou dívku, tvrdí obžaloba

Krimi

Už první případ Dušana S. zamával i s otrlými kriminalisty. Ze spisu vyplývá, že nepohyblivou ženu v posteli znásilňoval s přestávkami přes tři hodiny. Seniorka se z prožitého traumatu už nikdy nevzpamatovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám