Hlavní obsah

Z parkujícího kamionu u D1 vyběhli migranti

Novinky, kub
Velký Beranov

Policie na Vysočině zadržela dva migranty, kteří vylezli z kamionu na dálnici D1 na Jihlavsku. Mladíci se ukryli v podvozku vozidla. Podle policie se jednalo o dva Alžířany, test na covid-19 měli negativní.

Z kamionu u D1 vyskočili migranti z AlžírskaVideo: Policie ČR

 
Článek

Dva muži se objevili na odpočívadle na zhruba 112. km dálnice D1 u Velkého Beranova na Jihlavsku minulý týden v pátek krátce před 13. hodinou.

„Oznamovatel uvedl, že podle vzhledu obou mužů má podezření, že by se mohlo jednat o migranty,” informovala v pondělí o případu mluvčí policie Dana Čírtková.

Utekli migranti, mám jednoho. Policie ukázala video z pronásledování

Krimi

Policisté na místě našli dva cizince bez dokladů k pobytu na území Česka. Nerozuměli sice česky, nicméně podařilo se jim sdělit, že pocházejí z Alžírska.

Foto: Policie ČR

Migranti se podle policie ukryli v podvozku kamionu.

„Oba shodně uvedli, že přicestovali ze Srbska na podvozku nákladního vozidla. Když vozidlo sjelo z dálnice a zastavovalo v prostoru odpočívadla, tak z úkrytu podvozku vyskočili,” upřesnila mluvčí.

Migrant z Alžírska vypadl na dálnici D1 z podvozku jedoucího kamionu

Krimi

Ve zdravotnickém zařízení se oba podrobili testům na koronavirus s negativním výsledkem.

Foto: Policie ČR

Migranti z Alžírska na dálnici D1

Čírtková bez dalších podrobností dodala, že policie s Alžířany ve věku 23 a 32 let zahájila úkony správního řízení kvůli neoprávněnému vstupu na území ČR a umístila je do Zařízení pro zajištěné cizince Vyšní Lhoty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám