Hlavní obsah

Z osobního auta vystoupilo na Frýdecko-Místecku šestnáct migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mosty u Jablunkova

Při kontrolách hranic se Slovenskem zavedených tento týden kvůli zvýšené nelegální migraci narazili policisté na vozidlo mimořádně přeplněné lidmi. V osobním autě se jich tísnilo šestnáct, jednalo se o občany Sýrie. Řidiče policie zadržela.

Foto: Policie ČR

Policisté zastavili auto s 16 migranty u hranic se Slovenskem

Článek

Podobné situace vytvářejí filmaři pomocí triků se střihem, kdy jsou schopni nechat z jednoho auta donekonečna vystupovat pasažéry. Ke grotesce ale měla scéna na hranicích v Mostech u Jablunkova daleko.

„Šestnáct migrantů vystoupilo z osobního vozidla, které policisté zastavili po projetí hranic se Slovenskem na sil. I/11. Řidiče jsme zadrželi,“ uvedli v pátek policisté na síti X.

Ze záběrů, které policie ke kontrolám zveřejnila, vyplývá, že se jednalo o auto značky Audi, podle všeho pětidvéřový model Q7, u které výrobce uvádí pět míst sezení s tím, že maximální počet je sedm, a kufr o objemu zhruba kolem 800 litrů.

V dodávce na hranicích bylo 19 migrantů. Převaděč se ztratil v lese

Krimi

Od středečního zavedení kontrol na hranicích se Slovenskem odhalili moravskoslezští policisté v Beskydech celkem téměř osmdesát migrantů ze Sýrie.

Na hraničním přechodu v Mostech u Jablunkova na Frýdecko-Místecku se mimo jiné jednalo o tři početnější skupiny. Kromě zmíněného vozidla Audi pak ve dvou případech migranti cestovali v dodávkách.

„Další dvě menší skupiny se přes hranice snažily rovněž dostat v osobních vozech a část migrantů policisté objevili ve vlacích,“ informovala policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Foto: Policie ČR

Policisté zastavili auto s 16 migranty u hranic se Slovenskem na silnici I/11 na Frýdecko-Místecku

Česko zavedlo namátkové kontroly na hranicích se Slovenskem kvůli zvýšenému počtu migrantů. Moravskoslezští policisté zadrželi první migranty jen krátce poté, co ve středu opatření začalo platit.

Policie se zaměřuje na velké hraniční přechody, ale kontroly dělají i na těch menších či ve vlacích ze Slovenska do Česka. Kontroly jsou zatím v plánu do pátku 13. října.

Česko tak reaguje na stejný plán Polska, které chce zabránit cestám uprchlíků z jihovýchodní Evropy. Zahájení dočasných kontrol na slovenských hranicích oznámilo vedle Polska a Česka také Rakousko. Dosluhující slovenská vláda od čtvrtku zavedla na deset dnů kontroly na hranicích s Maďarskem.

Auto plné Syřanů se řítilo na Prahu rychlostí 200 km/h. Zastavil ho PIT manévr

Krimi

Valašský expres přivážel dva syrské migranty

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám