Hlavní obsah

Auto plné Syřanů se řítilo na Prahu rychlostí 200 km/h. Zastavil ho PIT manévr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlostí až 200 km/h ujížděl v noci na úterý na Prahu po dálnici D1 převaděč s pěti migranty. Policie ho nakonec zastavila speciálním PIT manévrem.

Pronásledování převaděčeVideo: Policie ČR

 
Článek

Kolem druhé hodiny ráno policistům na dálnici D1 ujížděl šofér ve VW Passat, který byl podezřelý z převozu migrantů. Mířil na Prahu, a proto na něj policisté čekali na sjezdech z dálnice. Šofér pak na exitu 8 sjel na čerpací stanici Čestlice.

„V průběhu pronásledování se další hlídky postupně snažily vytvořit řidiči zátarasy, nicméně řidič stále velmi vysokou rychlostí ujížděl. Řidič na kruhové objezdy najížděl v protisměru, a když se policejní hlídka dostala na úroveň ujíždějícího vozidla, tak řidič strhl řízení a snažil se hlídku vytlačit ze silnice,“ popsala jízdu mluvčí policie Eva Kropáčová.

Muž nakonec vjel do ulice Uhříněvská, kde policisté tzv. PIT manévrem auto odtlačili a zastavili. V autě měl 35letý řidič z Uzbekistánu pět Syřanů. Jeden byl i během riskantní jízdy rychlostí okolo 200 km/h ukrytý v kufru.

Policie na Rakovnicku pronásledovala silničního piráta. Z auta vystoupil nezletilý chlapec

Krimi

Šofér je podezřelý z trestného činu násilí proti orgánu veřejné moci a trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až pěti let.

PIT manévr znamená, že hlídka kovovým rámem připevněným na svém autě do pronásledovaného vozu za jízdy lehce strčí, aby se otočilo a zastavilo. Zkratka PIT je z anglického pursuit intervention technique, tedy technika zásahu při pronásledování.

Policie ČR: Školíme se na PIT manévr - neboli násilné zastavení vozidlaVideo: Policie ČR

Auto s prchajícím řidičem se roztočilo jako hračka. Policie ukázala PIT manévr v ostré akci

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám