Hlavní obsah

V dodávce na hranicích bylo 19 migrantů. Převaděč se ztratil v lese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo jen pár minut po úterní půlnoci, když se rozhodla policejní hlídka zastavit na hranici se Slovenskem nedaleko Jablunkova na Frýdecko-Místecku dodávku s polskou SPZ. V autě, které nechal řidič napospas a utekl, našla 19 migrantů ze Sýrie.

Kontroly na česko-slovenských hranicíchVideo: Reuters

 
Článek

„Krátce po znovuzavedení kontrol chtěla policejní hlídka na hraničním přechodu Šance zastavit vozidlo dodávkového typu. Řidič zhruba několik desítek metrů před nimi zastavil, vyskočil z auta a začal utíkat do lesa,“ popsala mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková s tím, že v lesním porostu se řidič policistům ztratil a dosud nebyl nalezen.

Foto: Policie ČR

Nalezení migranti v dodávce

„Každopádně v zavazadlovém prostoru té dodávky se nacházelo 19 osob, jednalo se o 16 mužů a tři děti, všichni byli ze Sýrie,“ sdělila. Na dotaz, co je se skupinou migrantů nyní, odpověděla, že policisté v současné chvíli zjišťují u Syřanů oprávněnost případného vstupu do České republiky.

Opětovné kontroly na hranicích se Slovenskem zavedla policie v noci na středu, v Moravskoslezském kraji se do nich zapojilo zhruba 80 policistů. Podle Jirouškové se střídají ve dvou směnách. „Hlídky zastavují namátkově vytipovaná vozidla, kontrolují některé vlaky a provádějí také kontrolu na různých vytipovaných místech v rámci česko-slovenské hranice,“ popsala.

Do dodávky natěsnal převaděč 33 migrantů, hrozí mu osm let vězení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám