Hlavní obsah

Vylákal na ženě heslo a prošmejdil jí účty na sociálních sítích. Hrozí mu tři roky vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Až na tři roky může skončit ve vězení třiadvacetiletý muž, který se naboural do účtů na sociálních sítích a do e-mailové adresy své známé. Vydával se přitom za IT odborníka, který pomůže s odstraněním jejích údajných intimních fotografií z erotických stránek.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Eva Michalíková. Obviněný muž podle ní pod záminkou smyšlené legendy napsal kamarádce, že našel její fotografie na erotických stránkách.

Přestože tato informace nebyla pravdivá, nabídl pomoc přes údajného kamaráda, který se vyzná v informačních technologiích a prý pracuje i pro policii a fotografie umí odstranit. Ženě poslal i telefonní číslo na údajného kamaráda, přičemž ve skutečnosti šlo o jeho vlastní kontakt.

Podvodníci stáhli z internetu osobní údaje muže a pak si jeho jménem vzali úvěr

Krimi

„Žena ve věku 25 let všemu uvěřila, kontaktovala muže a nakonec mu sdělila všechna přístupová hesla, která po ní požadoval. Mladý podvodník se měl nabourat na ženiny sociální účty, které celé zkontroloval,“ dodala mluvčí s tím, že mladík dokonce jménem poškozené ženy napsal i vzkazy jejím přátelům. Využil přitom toho, že do všech účtů na internetu měla žena stejné heslo.

„Při výslechu podezřelý uvedl, že důvodem jeho jednání bylo podezření, že žena měla neoprávněně nakládat s jeho osobními údaji na internetu. Proto se chtěl přesvědčit, zda tomu tak bylo. Dále sdělil, že svého jednání velice lituje, jeho podezření se nepotvrdilo, a dokonce měl ženě napsat omluvný dopis,“ sdělila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám