Hlavní obsah

Vykolejený vlak na Chebsku odstranili, omezení v dopravě ale trvá

Právo, ČTK, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lázně Kynžvart
Aktualizováno

Poškozený vlak RegioNova, který ve středu vykolejil u Lázní Kynžvart na Chebsku, zůstal do čtvrtečního rána ve stanici, soupravu se nedařilo odstranit. Hasiči soupravu nakonec vyprostili kolem 9. hodiny, omezení v dopravě kvůli nehodě ale potrvá do odpoledne.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Chebsku vykolejil vlak na výhybceVideo: Právo

 
Článek

Vyprošťovací vlak hasičů nejdříve vyzvedl zpět na koleje první část soupravy a poté ji odtáhl do železniční stanice Valy. Podobně postupovali i u druhé části Regionovy.

Podle odborníků je ale nutné ještě vyměnit několik poškozených pražců a opět zabezpečit funkčnost železniční výhybky.

Vlak na Chebsku přejel červenou a vykolejil na výhybce

Krimi

Podle odhadů Českých drah bude provoz na trati obnoven kolem 16. hodiny. Mezitím je vlaková doprava v místě nahrazena autobusovou dopravou.

Mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová uvedla, že předběžný odhad škod na vlaku i kolejích je 5,5 milionu korun.

Foto: Hasiči SŽ

Odstraňování poškozeného vlaku RegioNova, který vykolejil u Lázní Kynžvart na Chebsku

Vlak RegioNova vykolejil u Lázní Kynžvart ve středu odpoledne. Osobní vlak Českých drah projel návěstidlo v poloze "Stůj". Poškodil výhybky a následně oba vozy vykolejily. Ve vlaku jelo pět cestujících, několik z nich se lehce zranilo.

Foto: Hasiči SŽ

Odstraňování poškozeného vlaku RegioNova, který vykolejil u Lázní Kynžvart na Chebsku

Tou dobou měl stanicí projíždět i vlak Pendolino. Zabezpečovací zařízení ale zafungovalo správně a pendolino včas zastavilo. Cestující z něj museli hasiči dopravit zpátky na stanici, nikdo z nich se nezranil.

A zase. Vlaky na Orlickoústecku jely proti sobě, od srážky je dělilo pár set metrů

Krimi

Vyšetřování nehody mezitím pokračuje, a to jak ze strany policie, tak Drážní inspekce. Podle krajského policejního mluvčího Jakuba Kopřivy policie zadržela na místě jednu osobu. Policie vyšetřuje nehodu jako podezření z obecného ohrožení.

Reklama

Související témata:

Související články

Havlíček: Rychleji zabezpečíme přejezdy

Stát zrychleně zabezpečí pět set rizikových železničních přejezdů. Uvedl to místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček...

Výběr článků

Načítám