Hlavní obsah

Další incident na železnici: Dva mrtví na přejezdu bez závor a světel na Rychnovsku

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Borohrádek

K další tragické události na železnici došlo v úterý odpoledne na Rychnovsku. Nedaleko Borohrádku zemřeli při střetu osobního automobilu s vlakem dvě osoby. K nehodě na železničním přejezdu bez závor a světel došlo zhruba čtvrt hodiny před pátou odpoledne na trati mezi Borohrádkem a Čermnou nad Orlicí.

Foto: HZS SŽ Česká Třebová

Následky nehody v Borohrádku

Článek

V osobním automobilu cestovali dva lidé. Nehoda byla nahlášena v 16:45.

„Osobní automobil se střetl s projíždějícím osobním vlakem, na místě jsou dvě osoby usmrceny. Jednalo se osoby z tohoto automobilu. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn,“ uvedla policejní mluvčí z Hradce Králové Iva Kormošová.

„Auto zůstalo zaklíněné pod vlakem, hasiči proto ještě nezačali s vyprošťováním,“ uvedla před 18. hodinou mluvčí hasičského záchranného sboru Martina Götzová s tím, že na místo byly povolány tři jednotky hasičů - místní dobrovolní, profesionální z Rychnova nad Kněžnou a přivoláni byli i hasiči z Holic v sousedním Pardubickém kraji.

„Na místo jede také drážní jednotka. Ve vlaku cestovali čtyři lidé včetně strojvedoucího, nikdo nebyl zraněn. Nevyužili ani naší nabídky odvozu,“ dodal Götzová.

Provoz na regionální trati byl přerušen, České dráhy nasadily náhradní autobusovou dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám