Hlavní obsah

Vlak na Chebsku přejel červenou a vykolejil na výhybce

Právo, Novinky, ČTK, vor, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lázně Kynžvart
Aktualizováno

V Lázních Kynžvart ve středu vykolejil vlak RegioNova. Podle prvotních informací se nikdo z pěti cestujících nezranil, podle mluvčího Správy železnic se zranilo sedm lidí. Dva zaměstnanci a pět cestujících. Podle záchranářů byli tři lidé převezeni do nemocnice. Zabezpečovací zařízení včas zastavilo na trati dopravu. Policie na místě zadržela jednu osobu pro podezření z obecného ohrožení.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Chebsku vykolejil vlak na výhybceVideo: Právo

 
Článek

Vlak projel návěstidlo na červenou a na výhybce vykolejil, oba vozy se dostaly mimo koleje, navíc se naklonily. Doprava na hlavní trati Plzeň-Cheb byla dočasně přerušena. Obnovena bude až ve čtvrtek ráno.

„Ale tam stojí vlak!” Tragickou srážku v Českém Brodě zachytila kamera strážníků

Krimi

„Ve 14:52 osobní vlak Českých drah projel návěstidlo v poloze 'stůj'. Došlo k rozřezu výhybek a následnému vykolejení obou vozů řady 814," popsala nehodu mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

Podle mluvčího policie Jakuba Kopřivy byla na místě zadržena jedna osoba. "Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření z obecného ohrožení. Příčiny a okolnosti se zjišťují ve spolupráci s Drážní inspekcí," řekl Kopřiva.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Vykolejený osobní vlak u stanice Lázně Kynžvart.

V době vykolejení měl stanicí projíždět i vlak Pendolino. Zabezpečovací zařízení ale zafungovalo správně a pendolino včas zastavilo.

Další incident na železnici: Dva mrtví na přejezdu bez závor a světel na Rychnovsku

Krimi

Podle mluvčí krajských hasičů Martina Kasala jelo ve vlaku pět cestujících. Při vykolejení a naklonění vlaku se zranili. Podle mluvčího karlovarské krajské záchranky Radka Hese byli tři lidé z celkových pěti ve vykolejeném vlaku zraněni. „Jednalo se o lehčí zranění. Například o otřes mozku nebo poranění bérce a podobně,“ podotkl Hes, podle kterého byl jeden pacient převezen sanitkou k ošetření do mariánskolázeňské nemocnice a další dva do nemocnice v Chebu.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Vlaková souprava vykolejila v Lázních Kynžvart

Regionální vlakové spojení nahradily autobusy. Byly přistaveny v Mariánských Lázních v 16:00, uvedly České dráhy na webu.

České dráhy musely ze stanice Lázně Kynžvart dopravit do cíle 93 cestujících z Pendolina, které zastavilo několik stovek metrů před vykolejením osobním vlakem. „Ani to nedrclo, když jsme zastavili. Jeli jsme totiž pomalu ze stanice, asi něco tušili,“ popisovala jedna z cestujících. „Nejhorší je to čekání na odvoz,“ krčila rameny žena, kolem které dovádělo pět dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám