Hlavní obsah

Vedoucí šermířů měl cucat nezletilým svěřencům palce na nohou, u čehož masturboval. Hrozí mu 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Prapodivné praktiky na hony vzdálené lekcím šermování nebo ohňové show praktikoval s několika chlapci podle obžaloby vedoucí šermířského spolku z Vysočiny. Svým nezletilým svěřencům měl totiž i přes jejich nesouhlas masírovat chodidla, svazovat je a pak jim cucat palce, u čehož se vzrušoval. Teď mu hrozí až 12 let vězení.

Muž nerespektoval zákaz styku s dětmi ze skupiny, proto skončil ve vazběVideo: Petr Kozelka, Novinky

 
Článek

Mohutný čtyřicátník se takto měl postupně chovat ke čtyřem chlapcům, kterým bylo v té době okolo dvanácti či třinácti let.

„Poškozenému mezi tréninky a vystoupeními masíroval chodidla, a když usnul, tak mu cucal palce na nohou až do probuzení. Někdy mu i svazoval končetiny nebo palce u nohou, u toho prováděl masturbaci,“ popsal v obžalobě situaci u jednoho z chlapců státní zástupce Jan Adam.

K různým praktikám mělo docházet v bytě obžalovaného nebo při spaní ve stanu po různých vystoupeních od roku 2013 až do roku 2021. Žalobce Adam mužovo chování kvalifikoval jako znásilnění, omezování osobní svobody a ohrožování výchovy.

Za brutální sexuální útok na ženu v Hostivaři dostal cizinec čtyři roky. Bylo mu patnáct

Krimi

Muž před senátem Krajského soudu v Brně v čele s Michalem Zámečníkem odmítl, že by se dopouštěl na svých malých svěřencích jakýchkoli mravních poklesků.

„Zajímám se o masáže nohou a reflexní terapii nebo zdravou chůzi. Kluky to zajímalo, chtěli to, u žádného nešlo o moje uspokojování,“ vysvětloval muž.

„Že bych jim cucal palce nebo něco takového, to určitě ne. Jen jednou jsem někdy k ránu zkoušel, jestli je vzhůru, a kousl jsem ho,“ podotkl.

„I svazování proběhlo, já se totiž zajímám o problematiku bondage,“ vysvětloval soudnímu senátu svou zálibu v erotické technice spočívající v různém znehybňování či svazování.

Ze znaleckého posudku plyne, že nemá náhled na své jednání a že není schopen kontakty s dětmi omezit
Michal Zámečník, soudce

Že děti skončí různě svázané, byl podle muže nápad jeho svěřenců.

„V rámci nějakého pošťuchování a blbnutí si chtěli zkusit být svázaní. Svázal jsem je ale jen na chvíli, nikdy z toho nebyl nějaký problém. Ale mě vzrušuje jen to, když jsem svázaný já a někdo si se mnou hraje, když někoho svazuju, tak to ne,“ dušoval se.

Putoval do vazby

Soud zajímalo i to, zda některého ze svěřenců balil do potravinářské folie a obvazů. „No ano, on to chtěl zkusit, jakože je mumie. To byl jeho nápad, folii máme na balení různých věcí na vystoupení,“ bránil se muž.

Muže přivedla k soudu policejní eskorta, muž totiž nerespektoval předběžné opatření, které mu zakazovalo jakýkoli kontakt s dětmi ze šermířského spolku. Kvůli tomu jej soud poslal v úterý do vazby.

„Obžalovaný už toto opatření jednou porušil a dostal pokutu. A zákazu opět nedbal, nejenže s nimi byl v kontaktu, ale ještě s nimi vystupoval. Soud přihlédl i ke znaleckému posudku, ze kterého plyne, že nemá náhled na své jednání a že není schopen kontakty s dětmi omezit,“ zhodnotil soudce Zámečník.

Muž znásilňoval svou postiženou známou. V minulosti za to už přitom dostal podmínku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám