Hlavní obsah

Muž znásilňoval svou postiženou známou. V minulosti za to už přitom dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlicko

Domažličtí kriminalisté stíhají 62letého muže, kterého obvinili z pokračujícího zvlášť závažného zločinu znásilnění. Podle vyšetřovatelů nutil svou mentálně postiženou 40letou známou k pohlavnímu styku. Soud ho poslal do vazby.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Policejní mluvčí Dagmar Brožová uvedla, že muž se činu měl dopouštět od dubna do října loňského roku. „Při návštěvách čtyřicetileté ženy v jejím chráněném bytě na ní opakovaně vykonával pohlavní styk a vynucoval si i jiné sexuální praktiky. Zneužíval její bezbrannosti, protože žena se vzhledem ke svému duševnímu stavu nedokázala aktivně bránit,“ upřesnila Brožová.

Doplnila, že kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce žádosti vyhověl. „Mimo jiné i proto, že za obdobný čin vůči poškozené byl v minulosti pravomocně odsouzen,“ uzavřela mluvčí.

Podle zjištění Novinek muž svou postiženou známou znásilňoval na Chebsku, kde dříve bydlela. Od soudu tehdy odešel s podmínkou. Když mu vypršela, ženu loni znovu našel na Domažlicku, kam se přestěhovala.

Pět let zneužíval nevlastní dceru, kterou uspával silnými léky. Dostal 12 let

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám