Hlavní obsah

V říjnu zemřelo na silnicích 55 lidí, nejméně za poslední dvě desetiletí

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní nehody si během letošního října vyžádaly na českých silnicích 55 lidských životů. Je to nejméně za posledních dvacet let. Vyplývá to z dostupných policejních statistik. Nejvíce mrtvých policisté v tomto období zaznamenali v roce 1995, kdy zemřelo 168 osob. Loni si desátý měsíc roku vyžádal na silnicích 85 lidských obětí.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Následky říjnové nehody na rychlostní silnici R10

Článek

Z hlediska počtu mrtvých byl letos jedním z nejméně tragických za poslední roky i uplynulý "dušičkový víkend". Od pátku do neděle při nehodách zemřeli tři lidé, přitom loni jich bylo deset. Většinou v posledních letech na silnicích v tyto tři dny umíralo ale víc než deset lidí.

V roce 2001 bylo od pátku do neděle dokonce 21 obětí silničních nehod. Letošní říjnovou bilanci bohužel završily v pondělí tragické nehody v Jihomoravském a Středočeském kraji, při nichž zemřeli dva lidé.

V rámci letošního roku ale říjen nepatří k měsícům s nejmenším počtem obětí. Těmi jsou zatím leden a březen, kdy při nehodách zemřelo 42 a 45 lidí. Naopak nejtragičtějším měsícem od začátku roku je srpen se 78 oběťmi.

Nejtragičtějším dnem měsíce bylo úterý 11. října, kdy si nehody vyžádaly šest obětí. Dva dny v měsíci skončily s bilancí čtyř mrtvých a naopak v pěti dnech policisté nezaznamenali ani jednu tragickou havárii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám