Hlavní obsah

Útočník zabil mačetou učitele ve škole v Praze, policie zadržela učně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na jedné ze středních škol v Praze ve čtvrtek podle policie útočil muž s mačetou. Smrtelně zranil učitele. Policie poté podle informací Novinek zadržela podezřelého u pražské Zbraslavi. Pátraly po něm stovky policistů, ve vzduchu byl vrtulník. Na pedagoga podle ředitele školy zřejmě zaútočil student.

Napadení mačetou ve škole v Michli Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Podezřelý útočil na odborném učilišti v ulici Ohradní v Michli. Na oběť vyrazil s mačetou. Vše nasvědčuje tomu, že zbraň vzal do ruky student a útočil na svého učitele.

Útočník z místa utekl a pátraly po něm stovky policistů, do akce byl vyslán rovněž vrtulník. „Zbraň po útoku zůstala na místě,“ uvedla policie na Twitteru.

Podle informací Novinek později policie vypátrala podezřelého u pražské části Zbraslav.

Zmasakrování učitele mačetou v Praze předcházel studijní neúspěch učně

Krimi

Verzi o sporu učně s učitelem později potvrdil rovněž ministr školství Petr Gazdík (STAN).

„Zdá se, že se jedná o konflikt mezi učitelem a žákem,“ řekl Gazdík. Podle ministra šlo o konflikt ohledně prospěchu nebo zkoušení. Podle Gazdíka měl student ve středu „studijní neúspěch“.

„Je to něco, co se nemělo stát,“ řekl před novináři viditelně dojatý ministr, který sám působil jako učitel na základní škole, zmínila ČTK.

Foto: Aktu.cz

Policisté u školy, kde došlo k útoku.

Neznámý pachatel zaútočil ve škole.Video: Aktu.cz

Po útoku rovněž ředitel učiliště Karel Dvořák sdělil, že na jeho kolegu z pedagogického sboru zaútočil zřejmě student školy.

Záchranáři na pomoc vyslali lékaře, sanitku i inspektora.

„Vyjížděli jsme k poranění mačetou, kdy osoba utrpěla velmi vážná zranění. Záchranáři ji dlouhou dobu resuscitovali, ale bohužel podlehla těžkému zranění,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Pátrací akce u osady JarovVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle informací Novinek byl podezřelý zadržen u osady Jarov, která se nachází naproti pražské Zbraslavi.

Policisté tam nyní provádějí pátrací akci, při které jim pomáhá také vrtulník. Dle reportéra z místa našli osobní věci podezřelého, které přijede zadokumentovat kriminalistický technik.

Škola je nyní vyklizená, se žáky i zaměstnanci školy bude pracovat psycholog, sdělil mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. „Detaily případu bohužel není možné s ohledem na vyšetřování sdělovat,“ dodal mluvčí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie na pražské Zbraslavi, kde byl podezřelý zadržen.

Reklama

Výběr článků

Načítám