Hlavní obsah

Učitelka z Plzně útočila na sokyni v lásce. Hrozí jí osm let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začalo to nadávkami v esemeskách, pokračovalo vulgárními telefonáty a nakonec došlo i na fyzické napadení. Tak v úterý popisovala před plzeňským okresním soudem Pavlína Š. (55) tři roky trvající pronásledování od bývalé manželky jejího přítele. Ze žárlivých útoků viní žalobce 57letou učitelku Jitku Kaiserovou. Za těžké ublížení na zdraví a výtržnictví jí hrozí až osm let za mřížemi.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Krajský soud v Plzni

Článek

Původně okresní soud posoudil jednání obžalované jako přestupek a spis postoupil správnímu orgánu. Krajský soud ale vyhověl stížnosti státního zástupce a případ vrátil okresnímu soudu k novému projednání a rozhodnutí.

„Od poloviny června 2020, kdy od ní manžel odešel, nebylo dne, kdybych nedostala esemesku, ve které mě oslovovala: ‚Čubko nebo špíno.‘ Neustále mi také volala na soukromý i služební mobil, aby mi oznámila, že jsem kurva. Když jsem si její číslo zablokovala, telefonovala mi do práce na pevnou linku,“ vypovídala poškozená před soudem.

A to byl podle jejích slov teprve začátek. „Pak to pokračovalo v místě mého bydliště. Dlouze zvonila na zvonek u vchodových dveří bytovky, a když jsem zvedla domácí telefon, tak do mikrofonu jen sprostě nadávala. Číhala schovaná v křoví nebo mezi auty, a když jsem šla do práce, nečekaně vyběhla zase mě jen urážela,“ pokračovala Pavlína Š.

Likvidujete zasloužilého kantora, odmítla učitelka obžalobu z popírání genocidia na Ukrajině

Krimi

Vše pak vyvrcholilo fyzickým útokem, kdy měla obžalovaná vzít na sokyni v lásce dřevěnou tyč.

„Kdybych nedala ruce před sebe, dostala bych ránu do hlavy. To byl moment, kdy jsem začala mít strach o své zdraví,“ líčila svědkyně s tím, že musela vyhledat odbornou lékařskou pomoc.

„Trpěla jsem úzkostí, špatně spala a každé ráno jsem sledovala z okna, jestli tam někde venku nečíhá. Z domu jsem vycházela jen v opravdu nejnutnějších případech,“ upřesnila Pavlína Š., která pracuje jako ošetřovatelka v domově seniorů.

Znalci uvedli, že poškozená trpí v důsledku prožité dlouhodobé stresové situace duševní poruchou.

„Ta se projevuje silnými úzkostmi, poruchou spánku, děsivými sny v podobě inzultací ze strany obžalované či ztrátou radosti ze života. Rovněž prožívá bezradnost a bezvýchodnost ze stávající situace,“ stojí ve vyjádření odborníků.

Obžalovaná kantorka vyjádřila lítost nad tím, co se stalo.

„Mrzí mě to strašně moc. Že zde stojím, je pro mě potupné a trapné. Ale ne všechno, co je v obžalobě, je ale pravda,“ uvedla Kaiserová, kterou zkoumala znalkyně, stejně jako poškozenou.

„Jednala v prostém afektu v důsledku sporu a vyhroceného vzájemného vztahu dvou sokyň v lásce,“ konstatovala psychiatrička.

Soud bude pokračovat výslechy svědků.

Učitelku obviněnou z popírání války na Ukrajině soud zprostil obžaloby

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám