Hlavní obsah

Účastníci romské svatby zbili muže tak, že přišel o oko. Žalobkyně pro ně chce vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ trojice svatebčanů, kteří měli letos v létě v Klatovech napadnout a těžce zranit 43 letého muže, míří k soudu. Klatovské státní zastupitelství na muže podalo obžalobu za trestné činy těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. „Všem obviněným navrhujeme nepodmíněné tresty,“ sdělila v pátek šéfka zastupitelství Petra Švecová s tím, že poškozený při útoku přišel o zrak na pravém oku.

Foto: Mapy.cz

Klatovská restaurace, poblíž které k útoku došlo

Článek

Incident se odehrál 6. srpna poblíž restaurace 100dola, kde byli obžalovaní hosty na romské svatbě.

Třiačtyřicetiletý Lukáš tehdy seděl s přítelkyní na terásce u bytového domu, který s podnikem sousedí. Kolem půl šesté večer se u nich měla objevit skupinka opilých Romů, kterou měl muž upozornit na to, že jsou na soukromém pozemku, a požádal je, aby se vrátili slavit zpátky do hospody. V tu chvíli začala slovní roztržka, která přerostla až ve fyzickou potyčku.

Když se k domu začali sbíhat další svatebčané, začal Lukáš P. podle svědkyně utíkat do pole, aby se vyhnul přesile. A právě trojice obžalovaných se ho vydala pronásledovat. Po asi dvou stech metrech ho dohnali a srazili na zem.

Ukrajinci unášejí romské děti, šířili muži z Rokycan lživou zprávu. Potrestáni nebudou

Krimi

„Začali do něj kopat. Prosila jsem ty lidi ze svatby, aby mu šli pomoc. Nikdo nereagoval. Tak jsem k němu běžela sama. To už ho přestali mlátit a ještě než odešli, tak si ho natáčeli na telefon. Lukáš mi říkal, že nic nevidí, abych zavolala záchranku,“ popisovala svědkyně Novinkám dramatické okamžiky.

To ale podle ní ještě nebyl konec. „Pak se jeden z útočníků vrátil a Lukášovi dal dvě nebo tři rány pěstí do obličeje. Snažila jsem se ho odstrčit ale vlepil mi takovou facku, až jsem upadla. Pak mě chytil a přitáhl k sobě. Čekala jsem, co bude. Naštěstí tam v tu chvíli přijeli policisté,“ dodala žena.

Zbitého muže odvezla záchranka do nemocnice. „Byl šíleně zřízený. Měl krvácení do mozku a přišel o oko. Hrozný zážitek,“ uzavřela svědkyně.

Obvinění muži ve věku od 18 do 25 let útok nepopírají. Podobnosti si však nevybavují, protože podle svých slov byli opilí. Nejstarší z trojice tvrdí, že byl naštvaný, protože ho prý měl poškozený bezdůvodně praštit.

V historickém centru italských Benátek se porvali číšníci s turisty

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám