Hlavní obsah

V historickém centru italských Benátek se porvali číšníci s turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do bitky před očima veřejnosti vyústil spor mezi číšníky a skupinou čtyř zahraničních návštěvníků známé kavárny Gran Caffè Chioggia na benátském náměstí sv. Marka přímo naproti Dóžecímu paláci.

Foto: Flavio Lo Scalzo, Reuters

Benátky

Článek

Podle švýcarského serveru 20minuten.ch se konflikt strhnul za bílého dne poté, co personál podniku odmítl pustit čtyři muže na toaletu s odůvodněním, že nic nezkonzumovali.

Číšníci se je opakovaně snažili přesvědčit, že si nejprve musejí něco objednat, aby získali přístup na WC.

Odmítnutí turisté na to reagovali velmi rozhořčeně. Po verbální výměně názorů a strkanici propukla bitka, v níž si obě strany uštědřovaly pohlavky a rány pěstí. Jeden z číšníků použil židli jako ochranný štít.

Incident v Benátkách znova podnítil debatu o chování turistů. Mnozí obyvatelé města na laguně si stěžují, že návštěvníci, jejichž počet trvale roste, se nezřídka chovají neurvale a jsou arogantní vůči personálu restaurací.

„Nevzpomínám si, že bychom na náměstí svatého Marka někdy viděli takové scény,“ reagoval radní Sebastiano Costalonga. Připustil, že číšníci jednali „určitě přehnaně“, ale násilí, k němuž se uchýlili turisté, je v každém případě nepřijatelné.

Masová turistika drtí Benátky, počet nabízených lůžek už překročil počet stálých obyvatel

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám