Hlavní obsah

Ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky? Žena kyselinou bránila napadeného

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestačtyřicetiletá žena, která v sobotu v erotickém klubu v Plzni poleptala kyselinou tři lidi, jen bránila jednoho z hostů, který byl trojicí brutálně napaden. Vyplývá to z textu obvinění, který Právo získalo. Ženu policie stíhá ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V baru na Americké třídě v Plzni zaútočila žena chemikálií, pravděpodobně kyselinou.

Článek

Incident se odehrál v sobotu ráno v nočním podniku na Americké třídě. Podle policie dva muži a jedna žena napadli 47letého Jána N., kterého mlátili pěstmi a kopali do hlavy.

Obviněná žena se nejprve útočníky snažila slovně vykázat z klubu, na což nereagovali a poškozeného dále bili až do chvíle, kdy zůstal zakrvácený ležet na zemi v bezvědomí. Pak chtěli z klubu odejít.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Policisté a záchranáři před nočním podnikem v Plzni, kde zaútočila žena chemikálií, pravděpodobně kyselinou.

„Na to obviněná ze strachu, že se útočníci vrátí a budou v napadení Jána N. pokračovat, vzala plastovou nádobu s čističem odpadu obsahující 96 procent kyseliny sírové, se kterou pak proti trojici máchala rukou tak, že došlo k jejich poleptání,“ píše se v obvinění.

Podle závěru vyšetřovatelů žena jednala v afektu a silném rozrušení, v případě uznání viny ji hrozí až šest let vězení.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Policisté a záchranáři před nočním podnikem v Plzni, zaútočila žena chemikálií, pravděpodobně kyselinu.

Poleptaní muži skončili v plzeňské fakultní nemocnici, chemikálií byli zasaženi na 15 procentech těla. Hůře je na tom žena, která skončila na popáleninovém centru v pražských Vinohradech. Teď je také nejspíš čeká obvinění za napadení Jána N.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám