Hlavní obsah

K útoku kyselinou v Plzni došlo po roztržce v klubu

Právo, ib

K sobotnímu incidentu v klubu na Americké třídě v Plzni, při kterém žena zaútočila zřejmě kyselinou na další hosty, došlo po předchozí roztržce. Uvedla to policejní mluvčí Pavla Burešová. Dva muži a jedna žena skončili v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči dekontaminují prostor před klubem, v němž došlo k útoku Video: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

„Před incidentem došlo v klubu k roztržce, při níž byl zraněn jeden muž. Teprve pak následoval útok chemickou látkou, v žádném případě se nejednalo o terorismus,“ řekla Právu Burešová.

„Všechny zraněné osoby byly české národnosti,“ dodala Burešová a upřesnila věk jednotlivých aktérů - útočnice je ročník 1972, dva zranění muži, kteří byli transportování do fakultní nemocnice v Plzni, jsou ročník 1979 a 1990. Žena letecky přepravená do nemocnice na pražských Vinohradech se narodila v roce 1985.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Policisté a záchranáři před nočním podnikem v Plzni, zaútočila žena chemikálií, pravděpodobně kyselinu.

Jakou látku agresorka použila, zatím není jasné. „To stanoví až chemické expertizy, jejichž výsledek pravděpodobně budeme mít v průběhu příštího týdne,“ doplnila Burešová.

Odpoledne bylo prostranství před klubem stále uzavřené a prostor uklízeli hasiči. „Naše laboratoř policii pomáhala při odběru vzorků a dekontaminovala dotčené prostory - potřísněná místa se napřed neutralizovala a pak omyla,“ sdělil řídící důstojník krajských hasičů Pavel Musil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V baru na Americké třídě v Plzni zaútočila žena chemikálií, pravděpodobně kyselinou.

Zraněných záchranáři ošetřili celkem pět. Kromě tří lidí, kteří skončili v nemocnici, byli zasaženi chemikálií i další dva. „Na místě byly další dvě osoby, a to útočnice, která se sama lehce zranila kyselinou a pak ještě muž s úrazem hlavy bez zasažení kyselinou,” dodal Robin Šín ze Zdravotnické záchranné služby. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám