Hlavní obsah

Plzeňská policie kvůli útoku kyselinou zatím nikoho neobvinila

Plzeň

Kvůli sobotnímu útoku chemikálií v Plzni policie dosud nikoho neobvinila. Jasné není zatím ani to, jako který trestný čin nebo přečin kriminalisté událost kvalifikuji. Vyšetřovatelé, kteří na případu pracují, nemohli zatím s ohledem na zdravotní stav zraněných vyslechnout všechny účastníky incidentu, uvedla v neděli policejní mluvčí Pavla Burešová.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V klubu na Americké třídě v Plzni zaútočila žena chemikálií, pravděpodobně kyselinou.

Článek

V erotickém klubu na Americké třídě v centru Plzně v sobotu dopoledne zaútočila žena na několik lidí chemikálií, pravděpodobně kyselinou. „O jakou konkrétní látku se jednalo, bude zjištěno na základě výsledků expertiz. Výsledky by měli mít kriminalisté během několika dní," řekla Burešová. Šestačtyřicetiletou ženu podezřelou z útoku policie zadržela.

Při incidentu bylo zraněno pět lidí, včetně podezřelé ženy. Vážná zranění kyselinou utrpěli osmadvacetiletý a devětatřicetiletý muž a asi čtyřicetiletá žena. Muže převezli záchranáři na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice, ženu přepravil vrtulník do pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na Kliniku popáleninové medicíny.

„Útočnice sama lehce zraněná kyselinou. Pak ještě muž s úrazem hlavy bez zasažení kyselinou,“ uvedl v sobotu náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Robin Šín. Z policejních vyjádření vyplývá, že incident nejspíš souvisel s předchozí roztržkou v klubu.

Chemikálií byla podle prvotních neoficiálních informací asi kyselina sírová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám