Hlavní obsah

V Plzni měla útočit kyselinou prostitutka, tři lidé skončili v nemocnici

Právo, ČTK, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Dva muži a jedna žena skončili v nemocnici poté, co na ně v sobotu dopoledne v klubu na Americké třídě zaútočila žena. Zřejmě je poleptala kyselinou, uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová. Podezřelou police zadržela. Server blesk.cz uvedl, že se útok stal v erotickém klubu a útočnicí má být prostitutka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Policisté a záchranáři před nočním podnikem v Plzni, zaútočila žena chemikálií, pravděpodobně kyselinu.

Článek

„Hned po činu jsme zadrželi ženu, která je podezřelá z toho, že proti třem lidem použila zatím přesně nezjištěnou chemickou látku, pravděpodobně kyselinu,“ potvrdila Právu Burešová. Server blesk.cz s odvoláním na svědky, kteří se vyskytovali na místě události, tvrdí, že útočila prostitutka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V baru na Americké třídě v Plzni zaútočila žena chemikálií, pravděpodobně kyselinou.

Muže záchranáři převezli podle slov mluvčího Robina Šína na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice, asi čtyřicetiletou ženu přepravil vrtulník do pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na Kliniku popáleninové medicíny.

Zraněných záchranáři ošetřili celkem pět. Kromě tří lidí, kteří skončili v nemocnici, byli zasaženi chemikálií i další dva. „Na místě byly další dvě osoby, a to útočnice, která se sama lehce zranila kyselinou a pak ještě muž s úrazem hlavy bez zasažení kyselinou," dodal Šín.

Chemikálií byla podle prvotních neoficiálních informací asi kyselina sírová. Na místě zasahovalo několik posádek záchranářů, policie a hasičů, kteří také pomáhali s první pomocí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám