Hlavní obsah

U Brna vykolejil rychlík Vysočina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tišnov
Aktualizováno

U Tišnova u Brna vykolejil ve čtvrtek ráno rychlík Vysočina. Provoz na trati mezi Tišnovem a Řikonínem je přerušen, omezení potrvá nejméně celé odpoledne. Několika desítkám cestujících pomohli z vlaku hasiči.

U Brna vykolejil rychlík VysočinaVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

V Tišnově vykolejily poslední dva vagony rychlíku Vysočina jedoucího z Prahy do Brna. Mluvčí Českých drah Gabriela Novotná uvedla, že vozy nejsou převrácené.

Podle prvotních informací cestovalo ve vlaku zhruba 150 lidí a na místě byla údajně řada zraněných, do akce proto původně vyrazily také dva záchranářské vrtulníky. Stroje nakonec nebylo potřeba, protože se nehoda obešla bez zranění.

Cestujících bylo po upřesnění záchranářů zhruba 80, ven z vlaku jim pomohli hasiči.

Reakce na tragické železniční nehody: Strojvůdci budou mít novou aplikaci

Ekonomika

Trať je podle Novotné zavřená, České dráhy zajišťují náhradní autobusovou dopravu. Předpokládané zprovoznění trati je v 18:00.

Zatím není jasné, co se stalo, ve hře je technická závada. Vše se vyšetřuje.

Osekaná verze evropského zabezpečení i mobilní aplikace mají chránit regionální železnice

Domácí

Na českých železnicích se v poslední době stala řada nehod a incidentů. Dva mrtvé a 24 zraněných si vyžádala 7. července čelní srážka dvou osobních vlaků na jednokolejné trati u obce Pernink na Karlovarsku.

Foto: Petr Kozelka, Právo

U Brna vykolejil rychlík Vysočina

Tragicky skončila rovněž 14. července nehoda na hlavní trati z Prahy na Kolín.

Kvůli nedodržení zákazu jízdy se tento týden v Jihlavě srazil nákladní vlak s lokomotivou. Oba stroje vykolejily, nikdo se nezranil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám