Hlavní obsah

Třiasedmdesátiletá žena na Hradecku pokousala do krve manžela

– Smiřice
Novinky, kub

Neobvyklý incident řešili policisté ve Smiřicích na Královéhradecku, kde se pohádal seniorský manželský pár. Slovní rozepře přerostla ve fyzické násilí, když 73letá žena pokousala na rukou svého 82letého manžela. Policie hovoří o případu, jehož obdobu ve statistikách nemá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Manželé se pohádali minulý týden, policisty vyhledal až ve středu večer napadený muž.

„Oznámil, že byl minulý týden napaden svojí 73letou manželkou. Žena ho prý po slovní rozepři fyzicky napadla tak, že ho mlátila a několikrát kousla do obou rukou,” informovala ve čtvrtek mluvčí policie Iva Kormošová.

Muž si podle ní nejdřív ošetřil rány sám, později ale radši vyhledal lékaře.

Seniora v obchodě zbili, nevypadal starší 65 let. Policie obvinila tři lidi

Krimi

Policisté případ vyhodnotili jako přestupek proti občanskému soužití a předali ho do správního řízení.

„Různé slovní i fyzické napadání mezi lidmi, kteří žijí ve společné domácnosti, řešíme poměrně často, ale fyzické napadení mezi manželi tak vysokého věku je opravdu ojedinělé, natož aby pachatelkou byla žena,” zmínila mluvčí.

Mladík okradl seniorku s demencí, z konta jí vysál čtvrt milionu

Krimi

„V přestupkové rovině nedisponujeme tak podrobnými statistikami, ale například když se jedná o trestný čin úmyslné ublížení na zdraví, tak jsme za loňský rok v celém Královéhradeckém kraji neřešili v kategorii nad 60 let žádnou ženu, pouze tři muže a letos zatím nad 60 let nikoho. V pozici obviněných převládají muži, a to ve věku 20 až 29 let,” dodala Kormošová.

Reklama

Související články

Tramvaj v Brně smetla seniora na kole

Středně těžká zranění utrpěl v pondělí ráno 80letý cyklista v Brně poté, co ho srazila tramvaj. Podle předběžných závěrů policie řidič tramvaje jedoucí po...

Výběr článků

Načítám