Hlavní obsah

Seniora v obchodě zbili, nevypadal starší 65 let. Policie obvinila tři lidi

Novinky, kub
Semily

Policie obvinila tři lidi v souvislosti s incidentem z předminulého týdne v Semilech, kde obsluha obchodu nechtěla pustit staršího muže dovnitř v době vyhrazené pro seniory. Zákazník se obsluze podle policie nejevil jako starší 65 let. Došlo k potyčce, po které muž skončil zraněný v nemocnici.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Policie prověřovala výpovědi svědků a kamerové záznamy a na jejich základě obvinila tři zaměstnance obchodu – 27letého muže z ublížení na zdraví a výtržnictví, o deset let staršího muže z výtržnictví a 29letou ženu, která měla při incidentu seniorovi vytrhnout z ruky mobilní telefon.

Važte slova, varuje policie kvůli další poplašné zprávě o karanténě celých obcí

Krimi

Konflikt z 19. března se týkal otevírací doby, která pro seniory platí v obchodech na základě nařízení vlády kvůli pandemii koronaviru. Starší lidé měli tehdy vyhrazený čas od 10. do 12. hodiny (poté to vláda změnila na 8. až 10. hodinu). Senior s rouškou na ústech chtěl nakupovat na Riegrově náměstí kolem půl jedenácté, hlídač obchodu ho ale nechtěl pustit, protože mu nevěřil věk.

„Muž se zaměstnanci prodejny snažil prokázat svým občanským průkazem, což vedlo ke vzájemné vyhrocené situaci a následnému fyzickému napadení zákazníka ze strany zaměstnance, přičemž mu druhá zaměstnankyně vytrhla silou z ruky mobilní telefon. Poté se do konfliktu zapojil ještě i další zaměstnanec prodejny, který také zákazníka fyzicky napadl,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Zbili mě pracovníci obchodu kvůli věku, stěžuje si senior ze Semil

Koronavirus

Seniora ošetřila záchranná služba a skončil v nemocnici. Rozsah zranění policie neupřesnila, sám napadený dříve médiím sdělil, že byl v bezvědomí a měl zlomená žebra. Ke svému věku uvedl, že je mu 67.

Ženě hrozí za loupež od dvou do deseti let vězení, nejmladšímu z obviněných až tři roky a 37letého muže soud může poslat za mříže až na dva roky. „Kriminalisté se však případu i nadále věnují a dále prověřují, zda se nedopustil protiprávního přestupkového jednání i samotný napadený zákazník,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám