Hlavní obsah

Tělo zavražděné zdravotnice shořelo náhodou

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Záhada ohořelého těla nalezeného minulou neděli na nelegální skládce odpadků kilometr za Mladou Boleslaví je vyřešena. Tělo patřilo zdravotní ošetřovatelce z psychiatrické léčebny v Kosmonosech u Mladé Boleslavi, osmatřicetileté Jitce Křemenové, kterou rodina viděla naposledy 15.listopadu loňského roku a od té doby po ní kriminalisté pátrali. Prokázala to pitva a testy DNA.

Článek

"Pitva prokázala, že žena zemřela na následky bodných a řezných poranění," řekl v sobotu mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Z vyšetřování vyplynulo, že tělo nejspíš sám vrah nepodpálil.

"Teprve když už vrahem ukryté tělo nějakou dobu leželo na skládce, lidé likvidující nashromážděný nepořádek jej nevědomky podpálili s celou hromadou a pak při úklidu našli," informoval v neděli Právo zdroj seznámený s průběhem vyšetřování.

Muže podezřelého ze zabití ženy kriminalisté v sobotu dopoledne zadrželi. "Dvaačtyřicetiletý muž z Mladé Boleslavi se k činu přiznal," potvrdil Truxa. Podle informací Práva se útočník i jeho oběť znali, ale příbuzní nebyli. "Vznikly mezi nimi neshody a muž ženu během hádky zabil," dodal kriminalista bez dalších podrobností, ale zároveň vyvrátil spekulace některých médií, že ošetřovatelku zavraždil klient psychiatrické léčebny, kde pracovala. "S léčebnou to nemělo nic společného," dodal policista.

Ošetřovatelka odešla z kosmonoské léčebny 15. listopadu loňského roku po noční směně. Domů do Mladé Boleslavi ale svým autem nedorazila, a tak se rodina obrátila na policii. Ta v průběhu prosince našla v centru Mladé Boleslavi škodu felicii ošetřovatelky se stopami krve. Ohořelé tělo se našlo před týdnem za viaduktem v hromadě shořelého odpadu. Vrahovi ženy nyní hrozí 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám